Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φεύγει” το 20% των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα

Φεύγει” το 20% των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα πιθανότατα θα ανακοινωθεί η αποχώρηση 2.000 εργαζομένων από την Εθνική Τράπεζα, με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων από την Εθνική Τράπεζα, περίπου το 20% των υπαλλήλων της στην Ελλάδα, με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Η εθελουσία θα κοστίσει 140 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχει τεθεί πλαφόν αποζημίωσης 170.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Πλαφόν αποζημίωσης 170.000 ευρώ ανά εργαζόμενο

Μόνο με το πρόγραμμα αυτό αναμένεται πως θα μειωθεί το ετήσιο μισθολογικό κόστος της Εθνικής Τράπεζας κατά 110-120 εκατ. ευρώ. Όμως η Εθνική μειώνει περαιτέρω τα κόστη της με την υποχώρηση των δαπανών από τη νέα κλαδική σύμβαση και την κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού από το 2014, που συνεπάγονται επιπλέον υποχώρηση επί του βασικού μισθού κατά περίπου 10%, σύμφωνα με το Βήμα.

η Εθνική μειώνει περαιτέρω τα κόστη της με την υποχώρηση των δαπανών από τη νέα κλαδική σύμβαση και την κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού από το 2014, που συνεπάγονται επιπλέον υποχώρηση επί του βασικού μισθού κατά περίπου 10%

Όπως διαρρέεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι θέμα χρόνου η έγκριση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πείστηκε για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αυτασφάλειας των εργαζομένων της τράπεζας, καθώς έχει αποφασιστεί η μείωση των εφάπαξ που θα δοθούν εφέτος στις συνταξιοδοτήσεις κατά 40%, ποσοστό που θα περιορίζεται κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης:
Εως και 30 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν τα καζίνο στο Δημόσιο

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το κλίμα είναι δυσμενές για αποκρατικοποιήσεις

«Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε