Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γραφειοκρατική βόμβα στην ίδρυση επιχειρήσεων

Γραφειοκρατική βόμβα στην ίδρυση επιχειρήσεων

Τραπεζική γραφειοκρατική βόμβα ακυρώνει τις μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της γραφειοκρατίας στην ίδρυση επιχειρήσεων.

Κοιτάξτε το παράδοξο. Οντως, η κυβέρνηση προώθησε μεγάλες αλλαγές στην ίδρυση επιχειρήσεων και σήμερα ο υποψήφιος επιχειρηματίας μπορεί να πάρει ΑΦΜ σε μία ημέρα και να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του.

Ετσι είναι; Αμ δε. Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε κύριοι της κυβέρνησης, για να θυμηθούμε και τον Λουίτζι Πιραντέλο. Γιατί εσείς μπορεί να έχετε εξαλείψει σχεδόν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, τις τράπεζες, όμως τις ρωτήσατε τι κάνουν;

Γιατί για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό σε τράπεζα και να αρχίσει να κάνει πληρωμές και τις απαραίτητες επιχειρηματικές πράξεις, χρειάζεται ακόμα και τέσσερις μήνες, ναι, ναι, καλά διαβάσατε, τέσσερις μήνες.

Μπορεί να είναι ακραία η περίπτωση, αλλά είναι πραγματική και όχι φανταστική ή υποθετική. Η εμπειρία δείχνει πως το σύνηθες χρονικό όριο είναι δύο μήνες, αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλο και είναι προπαντός αντιεπιχειρηματικό.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης κάντε κάτι. Γιατί τι νόημα έχει εσείς να αφαιρείται γραφειοκρατικά εμπόδια, αν κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να κινούνται στο γραφειοκρατικό μοτίβο του παρελθόντος;

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε