Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καταγγελίες Αλεξιάδη για τις χρεώσεις των τραπεζών: Μειώστε το κόστος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σαφές μήνυμα στις Τράπεζες για μείωση του κόστους χρέωσης στις διατραπεζικές συναλλαγές και εναρμονισμό τους στα ευρωπαϊκά δεδομένα, έστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρεώσεις. Πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, όπου συζητήθηκε η 4ης ενδιάμεση Έκθεση «Συγκριτική μελέτη για την έμμεση φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ειδική περίπτωση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές», που συνέταξε το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης κατήγγειλε μάλιστα την επιβολή προμηθειών 3% στις πιστωτικές κάρτες και χρέωση 0,5 ευρώ για ηλεκτρονικές πληρωμές με αφορμή σχετικά παράπονα που δέχθηκε μεταξύ αυτών, ενός ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στον οποίο ζητήθηκε από τράπεζα προμήθεια 3% για τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Επίσης, καταδίκασε το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα προχωρούν και σε άλλες υπέρογκες χρεώσεις, όπως ότι χρεώνουν 0,35 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ μέσω κάρτας και 0,5 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού μέσω e-banking, το οποίο ωστόσο δεν έχει κανένα κόστος και θα έπρεπε να ήταν πολύ φτηνότερο.

Ανέφερε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες ζητούν 280 ευρώ για να τοποθετήσουν σε καταστήματα ειδικό μηχανάκι για πιστωτικές κάρτες. Και επισήμανε ότι αυτές οι χρεώσεις δεν βοηθούν στην προσπάθεια που θα γίνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της ευνόησης των ηλεκτρονικών πληρωμών.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε