Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μπαρόζο προς Μέρκελ: Πρέπει να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων!

Μπαρόζο προς Μέρκελ: Πρέπει να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων!
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.03.2010 | 14:02
Πρώτη δημοσίευση: 23.03.2010 | 08:13

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα ότι η χορήγηση ενός πιθανού "πακέτου" βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα δεν θα συνιστούσε "σχέδιο διάσωσης" της χώρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times ο Μπαρόζο είπε επίσης ότι είναι αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τη γερμανική υποστήριξη για την επίτευξη συμφωνίας. "Ξέρω την καγκελάριο Μέρκελ. Είναι δεσμευμένη (στην ευρωπαϊκή υπόθεση) και δεν αμφιβάλλω ότι, εάν χρειαζόταν, θα ήταν υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα", τόνισε.
 
Σε μια προσπάθεια να επιτύχει ομοφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 25 και 26 Μαρτίου, ο Μπαρόζο επανέλαβε ότι "δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλληλεγγύη, ούτε αλληλεγγύη χωρίς σταθερότητα". Επισήμανε εξάλλου ότι το "πακέτο βοήθειας", που θα μπορούσε να έχει τη μορφή διμερούς δανεισμού, δεν θα αποτελεί "επιχείρηση διάσωσης" μιας άλλης χώρας-μέλους.
 
"Δεν πρόκειται για επιχείρηση διάσωσης", είπε. "Το ελέγξαμε από νομικής πλευράς (...) Όμως το όχι στο σχέδιο διάσωσης δεν σημαίνει και όχι στην παροχή βοήθειας", πρόσθεσε.
 
Μολονότι ορισμένες χώρες-μέλη ζητούν επίμονα το θέμα της Ελλάδας να αντιμετωπιστεί εντός της ευρωζώνης, ο Μπαρόζο είπε επίσης ότι δεν θα ήταν αντίθετος σε μια παρέμβαση εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Διαβάστε επίσης:

Παπακωνσταντίνου: δεν πάμε ως επαίτες στη σύνοδο κορυφής


Newsit αποκλειστικό: Δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο