Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Μυτιληναίος”: Με το πετυχημένο ομόλογο έβγαλε λεφτά από τα… σεντούκια

“Μυτιληναίος”: Με το πετυχημένο ομόλογο έβγαλε λεφτά από τα… σεντούκια

Σε 10.500 ανέρχονται οι ιδιώτες επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν ομόλογα του ομίλου «Μυτιληναίος», ο οποίος εξέδωσε ομολογιακό δάνειο 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, σύμφωνα με τραπεζίτες, είναι πως χιλιάδες Ελληνες έβγαλαν από τα σεντούκια τους χρήματα και εμπιστεύτηκαν τον «Μυτιληναίο».

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η υπερκάλυψη του δανείου κατά 2,5 φορές, αφού για τα 300 εκατομμύρια έγιναν προσφορές 740 εκατομμυρίων ευρώ.

Και όπως επισημαίνουν τραπεζίτες πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε στο συγκεκριμένο είδος ομολόγου, στοιχείο που αναδεικνύει την εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει η εταιρεία τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους θεσμικούς που αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εγγυημένη γι αυτούς επένδυση.

Αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι και το ύψος του επιτοκίου. Αν και το επιτόκιο μπορούσε να πέσει πιο χαμηλά, εντούτοις η διοίκηση του Ομίλου για να δείξει την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη στο κοινό που την εμπιστεύτηκε κράτησε το 3,1%.

Για τις τράπεζες το ομόλογο του Μυτιληναίου σημαίνει νέες πηγές ρευστότητας. Τοποθετήσεις προήλθαν από χρήματα που ήταν εκτός τραπεζικής αγοράς, βοηθώντας έτσι τη ρευστότητα.

Σημαντικό ποσό του ομολογιακού θα αξιοποιηθεί για αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, κάτι που είναι θετικό για τις τράπεζες, αφού τα χρήματα θα επιστρέψουν σε αυτές, κάνοντας refunding.

Τέλος, η πολύ καλή επίδοση του «Μυτιληναίου» δείχνει το δρόμο για μια πολύ δυνατή πηγή χρηματοδότησης και ρευστότητας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε