Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ντάισελμπλουμ, είσαι ανυπόφορος, παραιτήσου”

“Ντάισελμπλουμ, είσαι ανυπόφορος, παραιτήσου”

Να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup κάλεσε, για ακόμη μια φορά, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Τον χαρακτήρισε “περαστικό” και τις δηλώσεις του… ανυπόφορες!

Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ για τους Νότιους που “έφαγαν” τα λεφτά τους σε γυναίκες και ποτά πριν ζητήσουν τη βοήθεια των… Βορείων της Ε.Ε. συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς. Ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να περάσει έτσι. Και επιμένει να ζητά την παραίτηση του Ολλανδού.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την ισπανική ραδιοφωνία, ο Κόστα απάντησε «ασφαλώς ναι» στην ερώτηση εάν η κυβέρνησή του συνεχίζει να θεωρεί πως ο Ντάισελμπλουμ οφείλει να εγκαταλείψει την προεδρία του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Click4more: Αμετανόητος Ντάισελμπλουμ: Δεν έκανα και έγκλημα πολέμου!

«Τα λόγια (του Ντάισελμπλουμ) είναι ανυπόφορα (…), αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά, να εργαζόμαστε για τα ουσιώδη», δήλωσε ο Κόστα, λίγες ώρες μετά τη σύνοδο των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου στη Μαδρίτη. «Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι περαστικός, αλλά το ευρώ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα της δουλειάς της ΕΕ και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε, πρέπει να το στεριώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Στις 20 Μαρτίου ο Ντάισελμπλουμ είχε προκαλέσει σάλο όταν δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι «χώρες του βορρά στην ευρωζώνη θα συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στις χώρες σε κρίση. Αλλά εκείνοι που τη ζητούν έχουν επίσης υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να ξοδεύω όλα μου τα χρήματα στα σναπς και στις γυναίκες και μετά να ζητάω την υποστήριξή τους».

Δύο ημέρες αργότερα ο Κόστα απαίτησε την παραίτηση του Ολλανδού, κατηγορώντας τον πως έκανε σχόλια με «ρατσιστικό, ξενοφοβικό και σεξιστικό» χαρακτήρα εναντίον ενός «μέρους των ευρωπαϊκών χωρών».

Χθες ο Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του επισήμανε στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant πως η αγανάκτηση την οποία ξεσήκωσαν τα σχόλιά του μάλλον οφείλεται στις διόλου δημοφιλείς πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη: πρόκειται για «την οργή εναντίον οκτώ χρόνων διαχείρισης της κρίσης», έκρινε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε