Δευτέρα, 27 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σύντομη η συνάντηση με τους θεσμούς – “Δεν συζητήσαμε για αριθμούς”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών και σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση των διαπραγματεύσεων, ως σημείο εκκίνησης για τις διαρθρωτικές κινήσεις λαμβάνεται το ύψος του 2% του ΑΕΠ.

‘Αρα, κατά τον ίδιο παράγοντα, αυτό μπορεί να μειωθεί στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «όποιος και εάν είναι ο αριθμός, ισχύει και για τα καλά και για τα κακά μέτρα».

Από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα, από ό,τι αναμενόταν, ενώ όλοι αποχώρησαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

Η σύντομη ολοκλήρωση των συζητήσεων προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι στις 21.00 σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα ξεκινούσε η συζήτηση αναφορικά με τα δημοσιονομικά θέματα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε σαν αντικείμενο την επισκόπηση της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών άρχισε στις 19.30 και ολοκληρώθηκε στις 22.00, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η συζήτηση για δημοσιονομικά θέματα που ήταν προγραμματισμένη για τις 21.00. Πηγές του οικονομικού επιτελείου, πάντως, διευκρίνιζαν ότι “δεν μπήκαμε σε συζήτηση για αριθμούς”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε