Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ για 150.000 συνταξιούχους! Έγγραφο – φωτιά: στον αέρα οι συντάξεις μέσω ΕΦΚΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ομολογία έρχεται από τον ίδιο τον ΕΦΚΑ μέσω ενός non paper τριών σελίδων όπου ομολογείται ότι δεν υπάρχει ούτε το σχέδιο, ούτε το προσωπικό αλλά και τα χρήματα για να δοθούν σε 150.000 δικαιούχους, όπως έχει σχεδιαστεί.

«Δεν υπάρχει σχέδιο» ώστε να αξιοποιηθούν τα 869 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται έως τον Οκτώβριο για αυτό τον σκοπό από την ΕΕ…Ούτε φαίνεται πως μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο αυτό» λέει ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

Όπως αποκαλύπτει μέσω του εγγράφου η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες, ως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου και να χαθούν έτσι τα χρήματα που διαθέτει η τρόικα για τις συντάξεις, ένα ποσό δηλαδή 869 εκατομμυρίων ευρώ.
Το γιατί φαίνεται στην παρακάτω παράγραφο όπου αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ΕΦΚΑ δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο σχέδιο:
«Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει το έγγραφο.
Πρόκειται για συντάξεις και αναδρομικά 150.000 δικαιούχων εκ των οποίων 95.000 περιμένουν τα χρήματά τους για δύο χρόνια, ενώ 55.000 είναι δικαιούχοι σύνταξης με βάση τον νέο νόμο Κατρούγκαλου.

ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε