Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μια ανάσα από τις 1.600 μονάδες

Μια ανάσα από τις 1.600 μονάδες

Αστάθμητος παράγοντας για τη συνέχεια ο χαμηλός τζίρος

H στροφή της νομισματικής πολιτικής της Κίνας με τη μερική αποσύνδεση του γουάν από το δολάριο έδωσε ώθηση στις ξένες αγορές και σε συνδυασμό με την απουσία αρνητικών εγχώριων νέων στάθηκε ικανή να πυροδοτήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης μετά από πολύ καιρό προσέγγισε τις 1.600 μονάδες αλλά η ισχνύ αξία συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 81,6 εκατ. ευρώ δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης συνεπικουρούμενος από τη μετοχή της Εθνικής που κέρδισε 2,73% λόγω των φημών ότι θα είναι ο βασικός πόλος ενός μεγάλου εγχώριου τραπεζικού σχήματος που βρίσκεται στα σκαριά έκλεισε με άνοδο 3,38% στις 1.595,21 μονάδες.

Την τιμητική τους όμως είχαν εταιρείες που έχουν δραστηριότητα στην Κίνα όπως η Folli – Follie που κέρδισε 14,14%, ή οι εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο (Σιδενόρ +8,48%), Χαλκόρ (+6,85%) και ΕλΒΑΛ (+7,08%). Υπεραπέδωσαν σε σχέση με το Γενικό Δείκτη οι μετοχές του ΟΤΕ (+5,12%), της 3Ε (+6,99%), της Αβαξ (+7,09%) του Βωβού (+6,19%) και της Γενικής (+5,41%). Αντιθέτως, με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο τίτλος της Intralot (-3,69%) λόγω κυρίως της αποκοπής του μερίσματος. Πτώση 6,20% για τη μετοχή του ΔΟΛ. Η σχέδη ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε σχεδόν στο 6 προς1 ενδεικτικό του καλού κλίματος που διαμορφώθηκε από την αρχή της συνεδρίασης και κορυφώθηκε στο τέλος αφού και η Wall Street άνοιξε με σημαντικά κέρδη. Ο χαμηλός τζίρος είναι ο αστάθμητος παράγοντας για τη συνέχεια εκτιμούν οι αναλυτές που θεωρούν όμως ότι σιγά – σιγά η τρωθείσα ψυχολογία των επενδυτών βελτιώνεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε