Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσαρλς Αντετοκούνμπο: Το αμερικάνικο όνειρο δεν κράτησε πολυ

Τσαρλς Αντετοκούνμπο

Η είδηση του θανάτου του Τσαρλς Αντετοκούνμπο σόκαρε τους πάντες. Ένας άνθρωπος που έζησε δύσκολα αλλά τα κατάφερε… Η ζωή του, γεμάτη “μαθήματα” για όλους.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο , ο ψηλός Νιγηριανός που ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει μια καλύτερη ζωή στα παιδιά του, κατάφερε με τον έρωτα της ζωής του, την αγαπημένη του Βερόνικα να φύγουν από το υπόγειο της πλατείας Βάθη και να βρεθούν στην απόλυτη χλιδή στο μακρινό Μιλγουόκι. Ο Τσάρλς μεγάλωσε τα αγόρια του μαζί με την Βερόνικα, δίνοντας τους αρχές. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να γίνουν τα παιδιά τους Ελληνες. Με το Ε κεφαλαίο.

Τσαρλς Αντετοκούνμπο

Αντεξε τα πάντα. Την προκατάληψη, την ξενοφοβία τον ρατσισμό. Εκλεινε τα αυτιά του στις ακραίες φωνές. Και μεγάλωνε τα αγόρια του με αγάπη και με όνειρα. Και τα όνειρα εκπληρώθηκαν. Και το αμερικανικο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Γιάννης έγινε “The Greek Freak” που όλοι αγάπησαν, ο Θανάσης κι εκείνος πήρε τον δρόμο του αλλά και ο Φράνσις, ο Κώστας και ο Αλεξ είναι παιδιά να τα καμαρώνεις.

Τι άλλο θα ήθελε ένας πατέρας που αγαπά την οικογένειά του; Τίποτα, θα πει κανείς. Κι όμως.

Αν μπορούσε να διαβάσει αυτές τις γραμμές, ο Τσάρλς Αντετοκούμπο θα έλεγε: Λίγο χρόνο ακόμα μαζί τους. Δυστυχώς, δεν τον είχε. Το πλήγμα βαρύ και μεγάλο για την οικογένεια Αντετοκούμπο. Τα παιδιά έχασαν τον πατέρα και πρότυπό τους.

Ο Τσαρλς και η Βερόνικα (του)

Η Βερόνικα έχασε τον άνθρωπό της. Το στήριγμα της ζωής της. Τον έρωτά της. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την ανάρτηση – εξομολόγηση που είχε κάνει:

«Κάθε άνδρας μπορεί να γίνει πατέρας αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω για να γίνεις ένας Μπαμπάς με κεφαλαίο. Που αγαπά τα παιδιά του και την γυναίκα του δίχως όρους. Που φροντίζει την οικογένειά του με την αμέριστη αγάπη του. Θα σε θαυμάζουμε πάντα. Σε αγαπώ απίστευτα πολύ. Η αγάπη μου για σένα δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο Θεός να σε ευλογεί για να είσαι πάντα εδώ για τα παιδιά μας και για μένα».

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει να ακούσει κανείς μετά από τόσα χρόνια από τον άνθρωπό του;
Η απώλεια του Τσαρλς Αντετοκούνμπο είναι μεγάλη. Όχι για εμάς αλλά για την οικογένειά του. Και όσοι αισθάνονται στην Ελλάδα τον Γιάννη δικό τους παιδί πρέπει να σταθούν δίπλα του και να του ξαναφέρουν το υπέροχο χαμόγελο στα χείλη.
Ως παλιά άλτρια η Βερόνικα Αντετοκούμπο θα υπερπηδήσει και αυτό το εμπόδιο της ζωής. Το κενό δεν θα το καλύψει ποτέ. Αλλά στα πρόσωπα των παιδιών της θα βλέπει τον Τσάρλς. Τον άνδρα που τόσο αγάπησε…
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις