Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Απίστευτο θέαμα! Μυστηριώδης καταρράκτης μέσα σε λίμνη! [vid]

Απίστευτο θέαμα! Μυστηριώδης καταρράκτης μέσα σε λίμνη! [vid]

Ένας καταρράκτης που βρίσκεται μέσα σε λίμνη της Πορτογαλίας, έχει γίνει τοπ τουριστικός προορισμός. Δείτε τι είναι αυτό το σπάνιο φαινόμενο της φύσης.

Είναι ένα θαύμα της φύσης! Πρόκειται για έναν καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη! Πού όλα αυτά; Στην Πορτογαλία. Το Covao do Conchos βρίσκεται στη  λίμνη στο Εθνικό Πάρκο Serra da Estrela που πλέον έχει γίνει τοπ τουριστικός προορισμός.

Δεν πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη αλλά για μία φυσική ιδιαιτερότητα που καταλήγει στα έγκατα της Γης. Στη λίμνη υπάρχει άνοιγμα 4,6 μέτρων με περιφέρεια 48 μέτρων από όπου το νερό πέφτει σε ένα φράγμα και μέσα από τούνελ 1500 μέτρων οδηγείται στο υδροηλεκτρικό φράγμα Lagoa Comprida.

Το «σύστημα» αυτό φτιάχτηκε το 1955. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων η φύση βρήκε τον τρόπο να στολίσει την «είσοδο» του τούνελ με βρύα και φυλλώματα. Το μέρος είναι αρκετά δύσβατο για τον επισκέπτη ενώ οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές και όποιος δεν θέλει να ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία, μπορεί να δει την μαγευτική εικόνα που καταγράφει το drone.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε