Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Είναι 26 και φαίνεται 46… Η σπάνια πάθησή της δεν την εμποδίζει από το μόντελινγκ

Είναι 26 και φαίνεται 46… Η σπάνια πάθησή της δεν την εμποδίζει από το μόντελινγκ

Η Sara Geurts είναι 26 χρονών και κάνει τα πρώτα της βήματα ως μοντέλο. Η όψη της παραπλανεί εύκολα, αφού μοιάζει με μεγαλύτερη λόγω μιας σπάνιας πάθησης.

Μπορεί να φαίνεται σαν να είναι άνω των 40 ετών, όμως στην πραγματικότητα είναι μόλις 26. Η Sara Geurts από τη Μινεσότα πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos, γεγονός που την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Η υπερελαστικότητα είναι χαρακτηριστικό του σύνδρομου αυτού και για αυτό, όπως είναι φυσικό, φαίνεται σαν να είναι πολύ μεγαλύτερη σε ηλικία. Η ίδια έχει συνηθίσει έτσι τον εαυτό της και κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ.

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι ουσιαστικά μια ομάδα διαταραχών που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως το εύκολο μελάνιασμα, η αυξημένη ευκινησία των αρθρώσεων (χαλαρές αρθρώσεις), η τάση του δέρματος να εκτείνεται εύκολα (υπερ-ελαστικότητα ή χαλαρότητα), καθώς και η γενική αδυναμία των ιστών. 

Το σύνδρομο Ehlers-Danlos κληρονομείται από τα γονίδια των γονέων προς τα παιδιά. Κατηγοριοποιείται -ανάλογα με τη μορφή της γενετικής μεταφοράς- σε διαφορετικούς τύπους με πολλά χαρακτηριστικά που διαφέρουν μεταξύ των ασθενών σε κάθε δεδομένο τύπο. Το “εύθραυστο” δέρμα και οι χαλαρές αρθρώσεις είναι συχνά αποτέλεσμα της ανώμαλων γονιδίων που παράγουν μη φυσιολογικές πρωτεΐνες. Αυτές με την σειρά τους οδηγούν σε μια κληρονομική αδυναμία του κολλαγόνου, το οποίο είναι η φυσική πρωτεΐνη που “κολλάει” και συγκρατεί τους ιστούς μας. 

Δείτε το βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε