Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Εκπαίδευση για υποψήφιους άγιους Βασίληδες

Εκπαίδευση για υποψήφιους άγιους Βασίληδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.11.2012 | 23:12

Επίδοξους Άγιους Βασίληδες θα εκπαιδεύει η νέα "Ακαδημία για Άγιους Βασίληδες" στο Τόκιο, σε μία χώρα η οποία δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις.

Πρόσφατα, στη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου, 88 επίδοξοι άγιοι Βασίληδες συγκεντρώθηκαν σε σχολείο στη συνοικία Ροπόνγκι στο Τόκιο για εντατικά μαθήματα με θέμα πώς να συμπεριφέρεστε ως "Σάντα-σαν", όπως ονομάζεται ο άγιος Βασίλης στην Ιαπωνία.

"Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν πιστεύουν πλέον στον Άγιο Βασίλη. Οπότε σκέφτηκα 'Ας φέρουμε πίσω τον Άγιο Βασίλη' ", είπε ο επικεφαλής του σχολείου Μασάκι Αζούμα.

Μεταξύ αυτών που διδάσκει ο Αζούμα στους μαθητές του είναι να μην απαντούν σε κάποιον αν δεν τους αποκαλέσει "Σάντα-σαν". Επίσης τους διδάσκει "μαγικά κόλπα" αλλά και τρόπους να απαντούν στις δύσκολες ερωτήσεις που συνηθίζουν να θέτουν τα παιδιά, του τύπου "Το σπίτι μου δεν διαθέτει καμινάδα και επίσης έχουμε συναγερμό, επομένως πώς θα μπορέσεις να έρθεις να μου φέρεις το δώρο;".

Η απάντηση που μπορούν να δίνουν --προτείνει η ακαδημία-- είναι ότι ο Άγιος Βασίλης, έργο του οποίου είναι να δίνει δώρα, θα βρει τον τρόπο να μπει στα σπίτια. Επίσης ο συναγερμός θα. . . τον αναγνωρίσει και θα του επιτρέψει την είσοδο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook