Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ήταν έτοιμο να πεθάνει μέχρι που ένα παιδάκι με αυτισμό το υιοθέτησε

Ήταν έτοιμο να πεθάνει μέχρι που ένα παιδάκι με αυτισμό το υιοθέτησε

Το άτυχο σκυλάκι βρέθηκε υποσιτισμένο και εγκαταλελειμμένο. Η τύχη του όμως άλλαξε όταν ένα αυτιστικό παιδάκι το υιοθέτησε!

Οι διασώστες της φιλοζωικής οργάνωσης Dekalb Animal Services ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για ένα κουτάβι που βρισκόταν σε κίνδυνο. Το άτυχο θηλυκό σκυλάκι, η Xena έπεσε σε μια αυλή στη Γεωργία. Το κουτάβι ήταν σοβαρά υποσιτισμένο, ζυγίζοντας μόνο 4 κιλά. Η ομάδα με επικεφαλής την Chrissy Kaczynski, ήταν συγκλονισμένη και έκανε ό,τι μπορούσε για να το βοηθήσει.

“Σώζω σκυλιά εδώ και περίπου 12 χρόνια, και δεν είχα δει ποτέ ένα σκυλί που ήταν τόσο μικρό και νέο σε τέτοια κατάσταση”, δήλωσε η ίδια. Το προσωπικό της φιλοζωικής οργάνωσης εικάζει ότι η Xena κρατήθηκε σε ένα κλουβί χωρίς χώρο για κίνηση και υποσιτιζόταν, πριν τελικά εγκαταλειφθεί. Αφού τελικά πήρε την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν τόσο απεγνωσμένα, η Xena έκανε ταχεία ανάκαμψη, κερδίζοντας το όνομα “Xena, το κουτάβι πολεμιστής”.

Ο Johnny Hickey είναι ένα 8χρονο αγόρι που διαγνώστηκε με αυτισμό από νεαρή ηλικία. Για τον Johnny, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ομιλία και την κοινωνικοποίηση, τον αγχώνουν. Από τότε όμως που υιοθέτησε την Xena όλα άλλαξαν και για αυτόν και για αυτήν που βελτιωνόταν συνέχεια τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Χάρη στην άνευ όρων αγάπη και στοργή της Xena, ο Johnny μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα, ειδικά σε κοινωνικές καταστάσεις. Τώρα που οι δύο έχουν δημιουργήσει μια τέτοια ισχυρή φιλία, ο Johnny αρχίζει να μιλάει περισσότερο και να απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο.

Η έρευνα έχει δείξει ξανά και ξανά ότι τα ζώα μπορούν να έχουν καταπληκτική επίδραση στα επίπεδα άγχους μας, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε και να δούμε τη ζωή πιο αισιόδοξα.

Δείτε το βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε