Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μια Δούκισσα απαρνήθηκε τα πάντα για χάρη ενός κοινού θνητού

Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ισπανίας, η Δούκισσα της Άλμπα, πρόκειται να απαρνηθεί την προσωπική περιουσία της για να παντρευτεί έναν δημόσιο υπάλληλο, 25 χρόνια νεότερό της.

Στα 85 της η 18η Δούκισσα της ‘Αλμπα είναι γνωστή ως Καγιετάνα Φιτζ-Τζέιμς Στούαρτ, αλλά το πλήρες όνομά της είναι Μαρία ντελ Ροσάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Εουχένια Φραντσίσκα Φιτζ-Τζέιμς Στούαρτ ι ντε Σίλβα.

Λέγεται ότι διαθέτει περισσότερους τίτλους ευγενείας από την βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ενώ το ακριβές ύψος της περιουσίας της–την οποία, εν μέρει, διαχειρίζεται ίδρυμα–δεν είναι γνωστό. Εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 600 ως 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η El Pa?s.

Η Καγιετάνα έχει έξι παιδιά, τα οποία απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον αριστοκράτη, Λουίς Μαρτίνες ντε Ιρούχο, που πέθανε το 1972.

Ο μέλλων γαμπρός είναι ο 60χρονος Αλφόνσο Ντίες, υπάλληλος των υπηρεσιών κοινωνικής ασφαλείας.

“Τα παιδιά δεν θέλουν να παντρευτώ, αλλά αλλάζουν συντρόφους πιο συχνά από μένα,” παραπονιέται η Καγιετάνα. Πέντε από τα έξι παιδιά της είναι χωρισμένα.

Τελικά όμως η δούκισσα βρήκε λύση: θα κληροδοτήσει την περιουσία της προκαταβολικά στους πέντε γιους και την κόρη της–συμπεριλαμβανομένων των παλατιών, των εκτάσεων και των κτιρίων προς ενοικίαση–ώστε να διασφαλίσει ότι ο Ντίες δεν εποφθαλμιά την περιουσία της, έγραψε η El Pa?s.

Πάντως, η ίδια πιστεύει ότι η αγάπη του Αλφόνσο είναι ειλικρινής. Μέχρι που ο μέλλων γαμπρός υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο αποποιείται την όποια διεκδίκηση της περιουσίας της. “Το μόνο που θέλει είμαι εγώ,” λέει η Καγιετάνα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε