Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πάσχει από αποπροσωποποίηση: Η σπάνια ασθένεια δεν την εμποδίζει από τα όνειρά της!

Πάσχει από αποπροσωποποίηση: Η σπάνια ασθένεια δεν την εμποδίζει από τα όνειρά της!

Πάσχει από αποπροσωποποίηση και αυτό την δυσκολεύει στο να έχει μια φυσιολογική ζωή. Τίποτα όμως δεν την σταματά και κάνει ό,τι μπορεί για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της!

Η Dodie Clark είναι γνωστή vlogger με εκατομμύρια followers. Η νεαρή όμως έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο λόγω της σπάνιας ασθένειάς της. Πάσχει από αποπροσωποποίηση ή όπως το λένε αλλιώς, από αποπραγματοποίηση.

Η αποπραγματοποίηση είναι το αίσθημα ότι η εξωτερική πραγματικότητα δεν είναι αληθινή και η αποπροσωποποίηση είναι το αίσθημα ότι ο εαυτός κάποιου δεν είναι αληθινός, ότι είναι αποκολλημένος από το σώμα του. Η γλυκιά Dodie έχει δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα δεν την έχει κάνει να ξεπεράσει μια για πάντα την ασθένειά της. Έτσι, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σπάνια θεραπεία, τον Επαναληπτικό Διακρανιακό Μαγνητικό Ερεθισμό.

Κατά τη θεραπεία με rTMS, ο θεραπευόμενος βρίσκεται άνετα ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ιατρείου. Ένα ηλεκτρομαγνητικό πηνίο τοποθετείται σε επαφή με το κρανίο, και ενεργοποιούν τα κατάλληλα κέντρα του εγκεφάλου, ώστε να αντιμετωπισθούν τα αρνητικά συναισθήματα και η κακή διάθεση, και να ενεργοποιηθούν τα θετικά συναισθήματα.

“Τις περισσότερες φορές νιώθω ότι δεν είμαι… εδώ. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ κάπου, νιώθω ότι βρίσκομαι σε ταινία ή σε όνειρο. Δεν μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου διάπλατα ούτε να εστιάσω κάπου. Αυτό μου προκαλεί πολλά ψυχολογικά προβλήματα, όπως κατάθλιψη και έντονο άγχος”, δηλώνει η ίδια για την ψυχική ασθένειά της και συνεχίζει: “Άρχισα να έχω αυτοκτονικές τάσεις και σε αυτό το σημείο αποφάσισα ότι… εντάξει, ήρθε η ώρα να κάνω κάτι για αυτό!”.

Η ίδια κάνει τα πάντα για να μη σταματήσει να κυνηγά τα όνειρά της. Ο λογαριασμός της στο Youtube απαριθμεί εκατοντάδες βιντεάκια και το κοινό την έχει αγαπήσει. Η Dodie αγαπά το τραγούδι και όσο και αν η ασθένειά της την ταλαιπωρεί, εκείνη δεν το βάζει κάτω! Δείτε την ιστορία της Dodie Clark στο βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε