Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βλέπουν τους σεισμούς από το Διάστημα

Βλέπουν τους σεισμούς από το Διάστημα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2010 | 12:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2010 | 12:50

Διαστημικό “βαν” έχουν βρει Έλληνες επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Θράκης.

Χρησιμοποιώντας το γαλλικό δορυφόρο “Demeter” έχουν παρατηρήσει ότι κάθε φορά που παρατηρείται συγκεκριμένο φαινόμενο “καταιγίδας ηλεκτρονίων”, ακολουθεί μεγάλος σεισμός. Του όλου προγράμματος προϊσταται ένας παπάς, ο πατέρας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος – επίσης διαστημικός φυσικός. 

“Το φαίνόμενο που παρατηρείται μοίαζει με βροχή ηλεκτρονίων. Αρχίζει με μία αυξανόμενη ένταση αρκετές μέρες πριν το σεισμό και στη συνέχεια γίνεται ηπιότερη μέχρι που σταματάει απότομα. Μετά ακολουθεί ο σεισμός” αναφέρει ο πατέρας Γεώργιος στο Έθνος. 

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται παρατηρήσεις από το Διάστημα και όχι από τη Γη για να προβλεφθεί ένας σεισμός. Το σύστημα λειτούργησε στους καταστροφικούς σεισμούς της Αϊτής, της Χιλής και της Κίνας, αλλά και στην Ελλάδα στους σεισμούς στα Κήθυρα και στην Ανδραβίδα. 

Ο πατέρας Γεώργιος αναφέρει βέβαια ότι η έρευνα είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμη, ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα επιστημονικά και πιθανόν να οδηγήσει σε χρήσιμα εργαλεία για την πρόβλεψη σεισμών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook