Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς ένας τυφλός γκόλφερ έγινε Πρωταθλητής στο είδος του

Πώς ένας τυφλός γκόλφερ έγινε Πρωταθλητής στο είδος του

Ήταν μόλις 19 χρονών όταν ο Jeremy Poincenot έχασε ολοκληρωτικά το φως του. Δεν παράτησε όμως το αγαπημένο του σπορ, το γκολφ.

Ο Jeremy έχασε την όραση του ολοκληρωτικά μέσα σε δύο μήνες. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να δει, τον απομάκρυνε από το γκολφ που τόσο αγαπούσε και μάλιστα υπήρξε και Πρωταθλητής. Όχι όμως για πολύ…

“Την μία στιγμή είμαι Πρωταθλητής γκολφ, και την άλλη είμαι στο Πανεπιστήμιο μου και δεν μπορώ να δω μια πινακίδα από απόσταση αναπνοής. Δύο μήνες μετά από αυτό το περιστατικό, έχασα τελείως την όρασή μου”, εξομολογείται ο 19χρονος.

Όταν η μαμά του τον παρότρυνε να συμμετάσχει σε αγώνες γκολφ για τυφλούς, εκείνος νόμιζε ότι του κάνει πλάκα… “Είπα στη μαμά μου ότι εντάξει, θα πάω, αλλά αν χάσω έστω και μία μπάλα από τον στόχο, δεν πρόκειται να ξαναπαίξω. Πήγα, έπαιξα και δεν έχασα ούτε μία μπάλα”. 

“Εγώ πιστεύω ότι είτε είσαι τυφλός, είτε δεν είσαι, το νιώθεις μέσα σου όταν πετυχαίνεις τον στόχο”, συμπληρώνει στην κάμερα του Great Big Story. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι το τυφλό γκολφ είναι ένα ομαδικό σπορ. Τίποτα δεν θα κατάφερνε, σύμφωνα με τον ίδιον, χωρίς την βοήθεια του πατέρα και προπονητή του. Χάρη σε αυτόν, κατέκτησε την πρώτη θέση στους Παγκόσμιους Αγώνες Γκολφ για τυφλούς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις