Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πώς φτιάχνονται οι κούκλες βιτρίνας

Πώς φτιάχνονται οι κούκλες βιτρίνας

Τις βλέπουμε καθημερινά σε βιτρίνες καταστημάτων, αλλά δεν έχουμε ιδέα πώς φτιάχνονται. Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία παρασκευής κούκλας βιτρίνας.

Όταν στέκεστε σε μία βιτρίνα, πάντα κοιτάτε τα ρούχα και σπάνια προσέχετε την κούκλα της βιτρίνας.Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως πώς φτιάχνονται οι κούκλες; Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε…

Οι κούκλες χρησιμοποιούνται από τους σχεδιαστές προκειμένου να φτιάχνουν τα ρούχα πάνω σε δείγματα ανθρώπινης μορφής. Οι άνθρωποι που της φτιάχνουν, αρχικά, χρησιμοποιούν κομμάτια κομμένων χαρτόκουτων.

Τα κομμάτια αυτά βρέχονται προκειμένου να λυγίζουν πιο εύκολα και να πάρουν το σχήμα τους.  Με μία ειδική κόλλα, κολλούν το ένα χαρτί με το άλλο και σιγά σιγά διαμορφώνεται το σχήμα μιας κούκλας.

Μόλις στεγνώσουν τα κομμάτια θερμαίνονται στους 65 βαθμούς Κελσίου για 3 – 4 μέρες. Στη συνέχεια, τυλίγουν τις κούκλες με λινό ύφασμα, ώστε οι σχεδιαστές να μπορούν να ράψουν επάνω στην κούκλα τις δημιουργίες τους με ευκολία. Πολλές εταιρίες πια φτιάχνουν και κούκλες από ξύλο.

Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία:

Πηγή βίντεο: INSIDER

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις