Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

21η Απριλίου: Μήνυμα Δημοκρατίας από τη Βουλή

21η Απριλίου: Μήνυμα Δημοκρατίας από τη Βουλή

Μήνυμα Δημοκρατίας εξέπεμψε η Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την αποφράδα ημέρα της 21η Απριλίου και τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατά την έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση και βουλευτών από όλες τις πτέρυγες, εκφράζοντας το Σώμα είπε: «Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από εκείνη τη μοιραία νύχτα όπου η κατάλυση της Δημοκρατίας από την Χούντα των Συνταγματαρχών, έβαλε την Ελλάδα στον “γύψο” για μια επταετία.

Η μέρα αυτή ξυπνά εφιαλτικές μνήμες με μια σειρά από δραματικά γεγονότα που θα κορυφωθούν με τον Αττίλα και την εισβολή στην Κύπρο και θα λήξουν με την επιστροφή του μεγάλου πολιτικού της Νεότερης Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή και την αναίμακτη αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τιμούμε σήμερα, τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, όλες και όλους που έδωσαν την μάχη για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε επιβάλλουν όσο ποτέ ξανά, την σύμπνοια και την ενότητα των Ελλήνων. Απαιτούν να πορευόμαστε με σύνεση και ομόνοια. Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να προασπίσουμε την σύγχρονη Δημοκρατία που από το 1974 έως σήμερα οικοδομήσαμε με δυσκολίες, συγκρούσεις και προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως, να δίνουμε και έναν καθημερινό αγώνα για την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και της προστασίας των Θεσμών της, απομονώνοντας ταυτόχρονα κάθε διχαστική αντίληψη.

50 χρόνια μετά, η Ελλάδα σήμερα αποτελεί σημείο σταθερότητας και πρότυπο Δημοκρατίας για την γειτονιά μας. Είμαστε μια χώρα που επάξια έχει κερδίσει τον ρόλο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και με τα όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε αποτελούμε ισχυρό και ισότιμο μέρος της Ένωσης.

Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την διαμόρφωση, μαζί με τους εταίρους μας, ενός καλύτερου μέλλοντος όπου θα βασίζεται στις αξίες της ειρήνης, της προόδου και της ασφάλειας.

Σήμερα, το μάθημα της Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από ένα: Ο διχασμός φέρνει δεινά. Η Δημοκρατία μόνο αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στον δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις. Η Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί τον θεματοφύλακα και την βάση της διαφύλαξης αυτών των Αρχών και ο ρόλος καθεμίας και καθενός, στο κοινοβούλιο, αποτελεί την ύψιστη υπηρεσία προς την Δημοκρατία και το Έθνος. Αιωνία η μνήμη σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε