Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε… πρώτο ενικό εξηγεί γιατί θα καταψηφίσει την Κυβέρνηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εμφάνιση με… αρχηγικούς τόνους από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Εάν και μίλησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε όχι μόνο δύο και τρείς φορές, σε πρώτο ενικό, πως «θα σας πω γιατί καταψηφίζω την Κυβέρνηση» αλλά έθεσε και ερωτήματα στον παριστάμενο υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για την πορεία υλοποίησης θεμάτων (βιβιλάριο Υγείας στους ανασφάλιστους) που ο ίδιος είχε προωθήσει και δεν είχε προλάβει να υλοποιήσει εξ αιτίας των πρόωρων εκλογών του Ιανουαρίου του 2015.

«Η πολιτική» είπε «είναι εφαρμοσμένη τέχνη… για να δούμε τι κάνατε εσείς, γιατί ωραίες είναι οι κουβέντες… αλλά για να δούμε τι γίνεται και στην πράξη…».

Μετά από έναν απολογισμό του προηγούμενου 7μηνου, τα όσα προβλέπονται στο τρίτο και βαρύτερο Μνημόνιο και τα στοιχεία του προσχεδίου του Προυπολογισμού που κατέθεσε στην Βουλή η Κυβέρνηση, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση μας απειλούσε με μια σειρά από εξεταστικές επιτροπές για τα μέτρα των Μηνομονίων…» και κάνοντας τον «λογαριασμό» βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού τόνισε:

«Για αυτά όλα δεν θα έπρεπε να κάνουμε μια εξεταστική για να μάθουμε ποιοι έφτεξαν;» Η «κακή» τρόικα που μας λέγατε ότι δεν έπρεπε να βλέπουμε, ξέρετε είναι ίδια με την τρόικα που μας λέγατε ότι έχει καταργηθεί και ως εκ θαύματος είναι αυτή η τρόικα που τώρα καλείται για να μας αξιολογήσει…».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε ακόμη και στην επιλογή του Νίκου Φίλη για υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων λέγοντας πως «ένας από τους βασικότερους λόγους που καταψηφίζω είναι η επιλογή του κ. Νίκου Φίλης για Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, έχει επιχειρηματολογήσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. Μια γενεοκτονία που ομοφώνως τα προηγούμενα χρόνια έχει αναγνωριστεί από την Βουλή των Ελλήνων που έχει αναγνωρίσει ομοφώνως. Ο Υπουργός Παιδείας, που είναι αρμόδιος για τη μεταφορά στα νέα παιδιά και μέσα από την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στο εξωτερικό, αυτή την γενοκτονία των Ποντίων, αυτός έχει επιχειρηματολογήσει κατά της Ποντιακής γεναιοκτονία…. Αυτός και μόνος ο λόγος ήταν αρκετός για να καταψηφίσω την Κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε