Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανασχηματισμός… από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολλά ακούγονται για το χρόνο του ανασχηματισμού με τις περισσότερες πιθανότητας να συγκεντρώνει το διάστημα μετά το συνέδριο και ως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Πρωθυπουργός θα ήθελε, ιδανικά, να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με στόχο το νέο σχήμα να είναι απαλλαγμένο από τη λήψη μέτρων και έστω να μην χρειαστεί μέσα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν και να μετάσχουν σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση.


Την ίδια ώρα ωστόσο επικρατεί και η σκέψη της άμεσης σύνδεσης του κόμματος με την κυβέρνηση μέσω ενός προσώπου – κλειδί που θα μπορεί να συντονίζει το βηματισμό, έτσι ώστε να λείπουν παρατράγουδα με … αντιπολιτευτικές φωνές από μέσα…
Αυτό το ρόλο, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα είναι πολύ πιθανό να αναλάβει νυν υπουργός ο οποίος θα προταθεί για τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για πρόσωπο με εμπειρία τόσο σε κυβερνητική θέση, ενώ διαθέτει και εμπειρία διαχείρισης εσωκομματικών ισορροπιών.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ένας, πιθανότατα, εκ των κορυφαίων υπουργών στο συνέδριο θα πρέπει να αλλάξει πόστο.
Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έχουν γίνει συζητήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο αν κάτι τέτοιο συμβεί θα σημάνει και την αρχή του ανασχηματισμού άμεσα.
Το να αλλάξει ένας υπουργός δεν σημαίνει ότι έχουμε και ανασχηματισμό, όμως όλα δείχνουν ότι η επιλογή γραμματέα μπορεί να φέρει και τον ριζικό ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε