Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση! Οι πολίτες θέλουν πρόωρες εκλογές – Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας – “Σφαγή” με τα μικρά κόμματα

Ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση! Οι πολίτες θέλουν πρόωρες εκλογές – Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας – “Σφαγή” με τα μικρά κόμματα

– Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 23% επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
– Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 7% διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα
– Απογοητευμένοι είναι οι πολίτες σε ποσοστό 72% από την κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό
– Οι πολίτες βαθμολογούν τις τελευταίες 4 κυβερνήσεις της χώρας επί εποχής Μνημονίων

Εντυπωσιακό είναι το εύρημα της νεάς δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του Action 24, καθώς φαίνεται πως για πρώτη φορά η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα το 47% των πολιτών ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 32% επιθυμεί να συνεχίσει τη διακύβερνηση της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 23% επιθυμεί επίσης πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόφους της Νέας Δημοκρατίας φυσικά είναι πολύ υψηλότερο και φτάνει το 75%.

Στην πρόθεση ψήφου φαίνεται πως προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, μία διαφορά δηλαδή στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με ποσοστό 5% και οι δύο.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση μόνο πέντε κόμματα εισέρχονται στη Βουλή.

Το Ποτάμι φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 2% όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που μένουν εκτός κοινοβουλίου. Την ίδια μοίρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%. Και η Λαϊκή Ενότητα όμως και πάλι φαίνεται να μένει εκτός Βουλής με ποσοστό 2,5%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ποιός πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 32%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό πρώτη έρχεται η απάντηση Κανένας από τους δύο με ποσοστό 42%. Ωστόσο, προηγείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30% και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 23%.

Μεγάλη απογόητευση επικρατεί στους πολίτες για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του προσφυγικού. Το 72% των πολιτών κρίνουν πως η κυβέρνηση χειρίζεται αρνητικά και μάλλον αρνητικά το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι θετικές γνώμες φτάνουν μόλις στο 21%.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα για την γνώμη των πολιτών για τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για τις οποίες σε όλες τις περιπτώσεις υπερισχύουν οι αρνητικές γνώμες. Πρώτη στις αρνητικές γνώμες με ποσοστό 67% έρχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, ακολουθεί δεύτερη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 54%, τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου με 42% αρνητικές απόψεις και τέλος η κυβέρνηση Σαμαρά με 39% αρνητικές απόψεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε