Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανίκανο κράτος, ανύπαρκτους ελέγχους και άνθιση του λαθρεμπορίου καυσίμων καταγγέλουν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ανίκανο κράτος, ανύπαρκτους ελέγχους και άνθιση του λαθρεμπορίου καυσίμων καταγγέλουν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.04.2011 | 17:06
Πρώτη δημοσίευση: 18.04.2011 | 17:03

Αυστηρή κριτική με κατηγορίες για "διαφθορά, ανοχή και ανικανότητα του ελληνικού φορολογικού και τελωνειακού μηχανισμού του κράτους", καταγγέλλουν με ερώτησή τους είκοσι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 Απευθύνοντας την ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι "στη χώρα της παραοικονομίας, το λαθρεμπόριο καυσίμων κατέχει εξέχουσα θέση", ενώ προσθέτουν ότι οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως στη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Οι βουλευτές απευθύνονται στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον ανεκτή η ανικανότητα των ελεγκτικών αρχών, για να ρωτήσουν, αν το υπουργείο διαθέτει εξειδικευμένο σχέδιο δράσης για την ανασυγκρότηση των φορολογικών, φοροεισπρακτικών και τελωνειακών οργανισμών για την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας των καυσίμων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι Παν. Αντωνακόπουλος, Οδυσ. Βουδούρης, Ιωαν. Βούρος, Σαβ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Δημ. Καρύδης, Παναγ. Κουρουμπλής, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Αρ. Λαφαζάνης, Χρ. Μαγκούφης, Σ. Μαργέλης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Μ. Παντούλας, Αθ. Παπαγεωργίου, Θ. Παραστατίδης, Φρ. Παρασύρης, Όλγα Ρεντάρη - Τέντε, Π. Στασινός, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Χρ. Χάιδος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο