Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανησυχεί η Φινλανδία με τα ελληνικά αποτελέσματα

Ανησυχεί η Φινλανδία με τα ελληνικά αποτελέσματα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας υποστήριξε σήμερα ότι τα εκλογικά αποτελέσματα της Γαλλίας είναι μια ένδειξη ελπίδας, όμως αυτά της Ελλάδας προαναγγέλουν δυσκολίες τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας σημαίνει “μια μικρή ελπίδα βελτίωσης” για τη Γαλλία και για την Ευρώπη. Στην Ελλάδα όμως, τα εκλογικά αποτελέσματα, με την κατάρρευση των κομμάτων που τάσσονταν υπέρ της λιτότητας, προοιωνίζεται “δυσκολίες” για την ίδια την Ελλάδα και την Ευρώπη, γράφει ο Έρκι Τουομιόγια στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Τουομιόγια, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, χαιρέτισε τη νίκη του Ολάντ ως “καλή είδηση για όλη την Ευρώπη” και εξέφρασε την ελπίδα η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με “την επιτυχία των Σοσιαλιστών” στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα εξισορροπήσουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική που υπαγορεύεται από το Βερολίνο.

Η ευρωπαϊκή πολιτική “επικεντρώθηκε αποκλειστικά στη λιτότητα και τις περικοπές ενώ η κοινωνική παράμετρος έμεινε στην άκρη”, σημείωσε ο Φινλανδός υπουργός, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο STT.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν χαιρέτισε επίσης τη νίκη του Ολάντ γράφοντας στο ιστολόγιό της ότι “μετά από διακοπή 17 ετών ένας αριστερός πρόεδρος βρίσκεται και πάλι στην ηγεσία της χώρας της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της ισότητας”. “Η μετριοπαθής αριστερά προοδεύει γρήγορα στην Ευρώπη. Η Σοσιαλδημοκρατία προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική απέναντι στη δεξιά που κυβερνά την Ευρώπη”, προσθέτει η Ουρπιλάινεν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε