Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Απείλησαν με παραίτηση 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ” – Τα ονόματα

Μια επιστολή που αναφέρει πως είναι “αδιαπραγμάτευτη η αξίωση” για επιλογή “ισχυρής προσωπικότητας” αλλά και ξεκάθαρη απειλή παραίτησης που φέρει την υπογραφή 50 βουλευτών

του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει το Cretalive που αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι η επιστολή που έδωσε τέλος στην υποψηφιότητα του Φ. Πετσάλνικου για την πρωθυπουργία και οδήγησε ουσιαστικά στην επαναφορά στο προσκήνιο τη λύση στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου.

Τι αναφέρει η επιστολή

“Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.
Οι υπογράφοντες βουλευτές”

Τα ονόματα

Σύμφωνα με το Cretalive μεταξύ όσως υπογράφουν διακρίνονται και τρανταχτά ονόματα της πράσινης παράταξης που επέλεξαν να ασκήσουν πιέσεις για την άμεση λύση. Δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές απαρτίζουν τη 10άδα που αποτέλεσε τον “πυρήνα” της πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις προσωπικές και προφορικές επαφές έλεγαν ότι εάν είναι πολιτικό το πρόσωπο πρέπει να είναι ο Βενιζέλος, εάν είναι τεχνοκράτης ο Παπαδήμος!

Ξεκάθαρος ήταν το πρωί μιλώντας στον Flash και το Ν.Ευαγγελάτο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Είπε, ότι από την στιγμή πιυ ακούστηκε το όνομα του κ. Πετσάλνικου εξέφρασε έντονα την διαφωνία. “Πηγα και είπα ανοικτά ότι διαφωνώ με την επιλογή Πετσάλνικου για πρωθυπουργό. Πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των διαρροών και να μιλάμε όλοι ανοικτά. Αυτή την στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σώσουμε την πατρίδα.”

Διαβάστε επίσης:

Οι βουλευτές ορθώνουν (ξανά) ανάστημα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε