Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απόφαση – βόμβα! Δεσμεύεται η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας δεσμεύτηκε κάθε ακίνητο και τραπεζικός λογαριασμός του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελλάδα. . Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρωην υπουργού στην Κηφισιά , στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Η δέσμευση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της  προκαταρκτικής εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στις έρευνες που πραγματοποιεί η Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες  μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας επί Κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς την οδηγησαν στην εκτίμηση πως μπορούν να στηρίξουν αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ.Παπαντωνίου (όχι δηλαδή και σε μέλη της οικογένειάς του), γεγονός που έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Γιαυτο άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε