Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποσύρει η κυβέρνηση το “παράλληλο πρόγραμμα” μετά από απαίτηση των δανειστών!

Αποσύρει η κυβέρνηση το “παράλληλο πρόγραμμα” μετά από απαίτηση των δανειστών!

– Βατερλώ της κυβέρνησης! Το πέρασαν οι δανειστές από κόσκινο και είδαν ότι έρχεται σε αντίθεση με όσα λέει το Μνημόνιο!
– Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι αν δεν το απέσυρε η κυβέρνηση δεν θα παίρναμε την υποδόση του 1 δισ.
– Θα το ξαναφέρουν στην Βουλή μετά τις γιορτές – Δεν είχαν κοστολογήσει προτάσεις υπουργείων!
– Στα κάγκελα οι δανειστές! Δεν ήξεραν ούτε ότι θα κατατεθεί, ούτε τι περιελάμβανε!
– Συνεδριάζει το Euroworking group – Αγωνία στην Αθήνα – Πάγωσαν οι συνεδριάσεις στις Επιτροπές της Βουλής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες αφού η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει το “παράλληλο πρόγραμμα” και να το επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές, αφού σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους έχει διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο! Αυτό δείχνει ότι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν πάει περίπατο και δείχνει και κάτι άλλο. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θυμίζουμε ότι κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν ήταν ενήμεροι ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές από τις προτάσεις των υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες!

Με την άστοχη αυτή κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η υποδόση του ενός δις για την οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα το Euroworking Group! 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους μας και έτσι θα αποσυρθεί και αφού γίνουν διαπραγματεύσεις θα επανακατατεθεί στην Βουλή!

Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση του νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στην Βουλή, δημιουργήθηκαν χθες εντάσεις με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», θα το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να τεθεί υπό την επεξεργασία του κουαρτέτου. Το πρωί, έγινε σύσκεψη για το θέμα αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα στη Βουλή

«Παγώνουν» με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για μετά το νέο έτος οι συνεδριάσεις στην Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχεδίο για το Παράλληλο Πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Με πρόσχημα «τον σεβασμό στις αντιδράσεις και αποχωρήσεις από τις συνεδριάσεις της ΝΔ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού» ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πρότεινε στην Διάσκεψη των Προέδρων και έγινε αποδεκτό να «παγώσουν» οι συνεδριάσεις της Επιτροπής». Μια διπλωματική ντρίπλα προκειμένου η κυβέρνηση να μην αναγκαστεί να ζητήσει τη νομοθετική διακοπή εξαιτίας της έντονης αντίδρασης και παρέμβασης των Θεσμών οι οποίοι φέρεται να αντέδρασαν στο γεγονός ότι το σχέδιο νόμου αυτό που δεν είχε κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στην ΔτΠ να γίνουν «σεβαστές οι ενστάσεις των κομμάτων της μείζονος Αντιπολιτεύσεως», που από χθες είχαν αντιδράσει και αποχωρήσει από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής όταν οι υπουργού της Κυβέρνησης ζήτησαν το νομοσχέδιο αυτό να ακολουθήσει τις διαδικασίες του «επείγοντος» (!)παρ’ όλο που δεν διέθετε ούτε Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ούτε είχε περάσει από διαβούλευση, όπως επίσης και είχε περάσει επεξεργασία από την ΚΕΝΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να ξεκινήσουν εφόσον όλα θα έχουν κυλήσει καλά… και πάλι μετά τις 7 Ιανουαρίου του 2016 όταν θα ανοίξει και πάλι η Βουλή των Ελλήνων μετά τις γιορτές. Εξέλιξη, που απλά σημαίνει ότι και η σπουδή περί του «επείγοντος» συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια πάει… για το δεύτερο δεκαήμερου του Ιανουαρίου και βλέπουμε…

Η σημερινή 3η συνεδρίαση της Επιτροπής που θα γινόταν το απόγευμα για να ψηφιστεί επί της Αρχής το νομοσχέδιο ήδη αναβλήθηκε, όπως ακυρώνεται και η προηγούμενη απόφαση της ΔτΠ που είχε αποφασίσει το νομοσχέδιο να μπει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε