Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αύξηση της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπει ο Α. Λοβέρδος

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, προβλέπει αύξηση της ανεργίας  ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το πρόβλημα θα οξυθεί και λόγω της αδυναμίας επιβίωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε σύνεντευξή του στο “Εθνος της Κυριακής”, λέει πως αυτή θα είναι η πρώτη περίοδος μετά τον εμφύλιο που η πλειοψηφία των Ελλήνων θα έχει μικρότερο εισόδημα απο τις προηγούμενες γενιές.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Λοβέρδος είπε, ότι στο νέο κείμενο φέρονται ως νέα μέτρα, πράγματα που έχουν ήδη γίνει, πρόσθεσε, όμως, ότι στην πορεία των διαπραγματεύσεων μπήκε ένα νέο μέτρο το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε εκείνον και αφορά στην κατάργηση της αρμοδιότητας του υπουργού να επεκτείνει την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σε εργασιακούς χώρους που δεν έχουν εκπροσώπηση.

Αναφορικά με την πολιτική του Υπουργείου του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι σήμερα επιδοτούνται 60.000 θέσεις εργασίας και υπάρχει περιθώριο για επιδότηση άλλων 80.000 με τις 30.000 να αφορούν τον τουρισμό, ενώ για τις οφειλόμενες στα ταμεία εισφορές είπε ότι, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναστέλλονται ολα τα μέτρα κατά των οφειλετών οι οποίοι καλούνται να προβούν σε ρυθμίσεις.

Ο υπουργός Απασχόλησης είπε ότι χρωστούν 800.000 άνθρωποι, επιχειρήσεις και το κράτος 15 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, ενώ ταυτόχρονα η Δικαιοσύνη θα επιβάλλει κυρώσεις σε αυτούς που εισπράττουν τις συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει πως “σκοπός, είναι να σωθεί η χώρα από την πτώχευση, καθώς αυτή σημαίνει ίδιες υποχρεώσεις στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, αλλά μισά εισοδήματα και μισή αξία της περιουσίας των πολιτών”.

Βασική φροντίδα του πρωθυπουργού, αναφέρει ο υπουργός Απασχόλησης, είναι η λειτουργία της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κοινωνικών συγκρούσεων, θεωρεί ως “ύψιστο κίνδυνο” την άρνηση των πολιτών να συμμετάσχει στην κοινή οικονομία.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι “η εποχή ζητά πολλά από ορισμένους ανθρώπους που κάνουν ότι μπορούν” και πρόσθεσε οτι “όποιος μπορεί να διακυβερνήσει γρηγορότερα, καλύτερα και γενναιόδωρα ας βγεί να το πει. Πρώτοι εμείς θα τον χειροκροτήσουμε και θα του παραχωρήσουμε τη θέση μας”.

Η χώρα δεν έχει μέλλον αν δεν ενταφιαστούν οι παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος, σημειώνει ο κ. Λοβέρδος, εκτιμώντας ότι αυτό ενδέχεται να συμπαρασύρει κόμματα και συνδικάτα, θέτοντας ως “περίοδο χάριτος” το 2012 και υποστηρίζοντας ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε