Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αύριο στις 15:00 η νέα συνάντηση των τριών αρχηγών

Αύριο στις 15:00 η νέα συνάντηση των τριών αρχηγών

Στη Βουλή, όπως και την προηγούμενη φορά, θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης η νέα –ίσως τελευταία- σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για την οριστικοποίηση των μέτρων.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν να συναντηθούν για άλλη μια φορά στη Βουλή με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα «κλειδώσουν» το πακέτο των μέτρων που πρέπει να πάρει η χώρα για να της δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνουν δραματικούς τόνους, διαμηνύοντας πως «λεφτά υπάρχουν έως τις 16 Νοεμβρίου». Η κυβέρνηση θέλει να περάσει τα μέτρα με νομοσχέδια εξπρές, ενσωματώνοντάς τα και στον προϋπολογισμό του 2013. Τα μέτρα θα κατατεθούν στη Βουλή σε ένα άρθρο και στόχος είναι να έχουν ψηφιστεί πριν στις 12 Νοεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένη η νέα συνεδριάσει του Eurogroup όπου θα αποφασιστεί αν θα εκταμιευτεί η δόση στην Ελλάδα.

Με την απόφαση να διαγράψει τον βουλευτή Φθιώτιδας, Νίκο Σταυρογιάννη γιατί δήλωσε πως θα καταψηφίσει τα μέτρα, ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως απαιτεί κομματική πειθαρχία. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ασκήσουν –αν και όπου χρειαστεί- πίεση για να μην υπάρχουν διαρροές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέτρα περνούν αλλά με απώλειες – Ποιοί θα καταψηφίσουν

Εκτός ΝΔ ο βουλευτής Σταυρογιάννης γιατί δε θα ψηφίσει τα μέτρα

Τι θα συμβεί αν παραιτηθούν ομαδικά οι βουλευτές Τσίπρα και Καμμένου;

Στη Βαυαρία την ”σπηλιά του λιονταριού” ο Σαμαράς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε