Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ολοκλήρωσε την επίσκεψη στην Κέρκυρα με λουλούδια στο άγαλμα του Κώστα Γεωργάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Κέρκυρα, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, άφησε λίγα λουλούδια στο άγαλμα του κερκυραίου φοιτητή Κώστα Γεωργάκη ,ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε για την Δημοκρατία και την Ελευθερία, στις 19 Σεμπτέμβρη του 1970 στην Γένοβα της Ιταλίας.

Ο Κώστας Γεωργάκης, φοιτούσε στην Γεωπονική Γένοβας την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα. Ήταν 22 χρόνων και θέλησε με την θυσία του να αφυπνίσει την κοινή γνώμη ενάντια στην δικτατορία.

Ο Στέφανος Κασελάκης συναντήθηκε με την αδελφή του ήρωα, Κατερίνα Γεωργάκη, η οποία του μετέφερε τις δύσκολες στιγμές που έζησε τότε η οικογένεια της.Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε συγκλονισμένος την αφήγηση της κ.Γεωργάκη για τον αγώνα του αδελφού της και των άλλων Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, ενάντια στη Χούντα.

«Η γενναία πράξη του Έλληνα φοιτητή Κώστα Γεωργάκη δεν πρέπει να περάσει στην λήθη του χρόνου», σχολίασε ο κ.Κασελάκης.

Επίσκεψη στους Παξούς

kasselakis paxoi

kasselakis paxoi

Νωρίτερα, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε τους Παξούς όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους για τα προβλήματα του νησιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη
Φεύγας για επιστολή στον Μητσοτάκη: Δεν παραιτούμαι, ούτε θα προσχωρήσω στο κόμμα Σαμαρά
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν κινείται με προσωπική ατζέντα και υπερασπίστηκε την παρέμβασή του για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον πρώην πρωθυπουργό
Βασίλης Φεύγας, ΝΔ