Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Bloomberg : Βέτο Ελλάδας και Ιταλίας στην πρόταση της Κομισιόν για θέσπιση ετήσιου στόχου χρέους

Bloomberg : Βέτο Ελλάδας και Ιταλίας στην πρόταση της Κομισιόν για θέσπιση ετήσιου στόχου χρέους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2011 | 10:36
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2011 | 10:26

'' Έλληνες ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, εαν περάσει η πρόταση χωρίς βέτο θα νιώσετε καλά στο πετσί σας τι θα πει λιτότητα από το 2013 και μετά''
 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η αντίδραση με βέτο είναι δικαιολογημένη γιατί αλλιώς μετά τη λήξη της στήριξης το 2013, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει αναγκαστικά να προχωρήσει σε απίστευτα μεγάλες περικοπές.
 
''Όλα τα κράτη μέλη εκτός από δύο, έχουν ήδη αποδεχτεί την πρόταση. Η Ελλάδα και η Ιταλία διατηρούν επιφυλάξεις για το επίπεδο αναφοράς'', γράφει το σημείωμα που ήρθε στην κατοχή του Bloomberg News λίγο πριν από τη τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.
 
Όμως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίασματος γιατί εαν η Ελλάδα και η Ιταλία, είτε από κοινού είτε ξεχωριστά, ασκήσουν βέτο στη θέσπιση στόχου στο χρέος, τότε η Γερμανία θα ''στυλώσει'' τα πόδια και θα αρνηθεί τη διεύρυνση του ταμείου διάσωσης των 750 δισ. Ευρώ.
 
Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο απαιτεί από τις χώρες με χρέος πάνω από το 60% να προχωρούν σε ετήσιες περικοπές αντίστοιχες με το 1/20 του πλεονάζοντος χρέους ή διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις.
Το χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 140,2% του ΑΕΠ το 2010 και αναμένεται να εκτιναχθεί στο 156% του ΑΕΠ το 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ.
 
Δηλαδή η Ελλάδα, σύμφωνα με το Capital, θα έπρεπε να αποπληρώσει το χρέος της με ετήσιο επιτόκιο 5%, κάτι που ακόμα και το οικονομικά υγιέστερο Βέλγιο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στη διάρκεια μιας δεκαετίας προσπαθειών μείωσης του χρέους μέχρι το 2007.
Οι όροι διάσωσης απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της από το 15,4% του ΑΕΠ το 2009, σε λιγότερο από το 3% το 2014.

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Πόλεμος  για τη CETA: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα λέει η Βαλονία! "Πόλεμος" για τη CETA: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα λέει η Βαλονία!
  2. Συναγερμός στο Βέλγιο! Άνδρας  μπούκαρε  με όπλο σε σούπερ μάρκετ! Συναγερμός στο Βέλγιο! Άνδρας "μπούκαρε" με όπλο σε σούπερ μάρκετ!
  3. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  4. Συναγερμός σε Γαλλία και Βέλγιο μετά τη σύλληψη Σύρου στην Κρήτη! Συναγερμός σε Γαλλία και Βέλγιο μετά τη σύλληψη Σύρου στην Κρήτη!
  5. Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας
  6. Τρίτη πολιτική δύναμη στις Βρυξέλλες οι... Μαοϊκοί! Τρίτη πολιτική δύναμη στις Βρυξέλλες οι... Μαοϊκοί!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook