Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Δε θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα»

«Δε θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα»

Η φράση ανήκει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, που βρίσκεται στην Αθήνα και ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Θλίβομαι που γίνεται πάρα πολύς λόγος για την Ελλάδα, αλλά ποτέ με τους Έλληνες. Ξέρετε πολύ καλά, κύριε Πρόεδρε, ότι κατά τη δική μου άποψη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ανώνυμη δύναμη. Γίνεται λόγος για την τρόικα. Σ’ εμένα όμως δεν αρέσει αυτό. Μόνον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά ακριβώς να τη βοηθήσουμε» είπε ο Γερμανός σοσιαλδημοκρατης πολιτικός απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρόεδρο.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της Ευρωβουλής θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρόεδρος ευχήθηκε στις προσεχείς εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις να καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο Μάρτιν Σούλτς.

«Μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Δεν μπορέσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά ξέρετε και από κόμματα και ξέρετε τι δυσκολίες υπάρχουν. Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε από τις πρώτες εκλογές να καταφέρουμε» είπε ο κ. Παπούλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Κάρολο Παπούλια

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε