Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκοπήσεις 2015: Ανατροπές από δύο νέα γκάλοπ!

Δημοσκοπήσεις 2015: Ανατροπές από δύο νέα γκάλοπ!

– Πρωτιά αλλά με χαμηλά ποσοστά που δεν εξασφαλίζουν αυτοδυναμία δείχνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ δύο δημοσκοπήσεις
– Μικρή η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία – Ανεβαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα ποσοστά καταλληλότητας
– Η Λαϊκή Ενότητα να φαίνεται πως καταφέρνει να περάσει το όριο του 3% και να μπαίνει στη Βουλή
– Απογοητευμένοι δηλώνουν οι πολίτες από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία προδιαγράφουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με το κόμμα πάντως του Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί σε όλες τις μετρήσεις μια διακριτή υπεροχή.

Σε όλες τις μετρήσεις καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 1% έως και 3,5%. Ποσοστό 1% σημαίνει 65.000 περίπου ψήφοι, ενώ το 3,5% αντιστοιχεί σε 220.000 ψηφοφόρους του Ιανουαρίου.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το “ΒΗΜΑ” της Κυριακής, η διαφορά αποτυπώνεται στις 3,1 μονάδες με το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 24,2%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,8% κι ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5, το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 13,2%.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ευρύ είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αφού προηγείται με ποσοστό 56,5 έναντι 22,7 της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ένα ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Το 40,5% των ερωτηθέντων απαντά Τσίπρας και το 33,1% απαντά Μειμαράκης.

Μικρότερη είναι η διαφορά τους στην ερώτηση: Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για καθέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Στην ερώτηση “ποια κυβέρνηση επιθυμείτε περισσότερο”: το 41,3% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 34,6% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 24,1%.

Στο 1,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας

Στην δημοσκόπηση της Alco για το “Πρώτο Θέμα”, που δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως δείχνουν τα ευρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 22,6% έναντι 22,1% της δεύτερης Ν.Δ.. Ακολουθούν η Χ.Α. με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7% το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, και η Ένωση Κεντρώων 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μεγάλη απογοήτευση για το “ισχυρό χαρτί” που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την απογοήτευση των πολιτών από την απόδοση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη στάση τους απέναντι στο τρίτο Μνημόνιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε