Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΕΦΚΑ – Υπ. Εργασίας σε ΝΔ: Μην τρομοκρατείτε τους ασφαλισμένους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι απολύτως πραγματικό και προκύπτει ξεκάθαρα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Εργασίας στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογραμμίζεται.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ, με ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, μεγάλο μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν επηρεάζεται από τον ρυθμό εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.

Τα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό, που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμμείς και ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, οφείλουν να είναι πιο συγκρατημένα και να μην τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους με ανεύθυνες και αβάσιμες τοποθετήσεις.

Η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ρυθμός υλοποίησής της επιταχύνεται καθημερινά, με στόχο την πλήρη εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων», υπογραμμίζεται στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΝΔ.

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, για την κατάσταση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έκανε λόγο, σε ανακοίνωση του, για «στάση πληρωμών σε 63.000 δικαιούχους εφάπαξ, 139.000 κύριων και 127.000 επικουρικών συντάξεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε