Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

ΕΡΤ: Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου – Ερντογάν

ΕΡΤ: Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου – Ερντογάν

Μια χειραψία για τις κάμερες και λίγες λέξεις για το τελικό της ευρωλίγκας. Αυτά ήταν τα μόνα λόγια που αντάλλαξαν ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση που ήταν να γίνει μεταξύ των δυο ηγετών ακυρώθηκε όπως και όλα τα ραντεβού του τούρκου προέδρου τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ όσο και με τον Μολδαβό Πρόεδρο.

Η αιτία της αλλαγής του προγράμμαοτος δεν έγινε γνωστή, ωστόσο, νωρίτερα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε με νόημα στον τελικό της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσέ.

Στην Σύνοδο Παρευξείνιων χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι περίμενε να στεφθεί ο Ολυμπιακός με τον Ερντογάν να του απαντά ότι «η Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ καλή».

Ο κ. Ερντογάν επανέφερε την κουβέντα στη Φενέρ μετά την ομιλία του Σέρβου αντιπροέδρου και ΥπΕξ Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνοντας ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δυο σημαντικοί παίχτες είναι Σέρβοι και στρέφοντας το βλέμμα του προς τον κ. Παυλόπουλο είπε:

«Να μην στενοχωριέται ο πολύτιμός μου φίλος. Και ο Κώστας Σλούκας που είναι δικός τους, Έλληνας, είναι κι αυτός της Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης με μια ωραία συνεργασία. Κι ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό. Είμαστε περήφανοι. Μας χαροποιεί δε ειδικά το ότι όλα αυτά έγιναν με εξαιρετικό τρόπο στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε