Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Είναι κανείς ν’ απορεί: Είναι δυνατόν να θέλει διακαώς ο Σαμαράς να κυβερνήσει;”

Με έκπληξη αντιμετωπίζει ο γερμανικός Τύπος τον διακαή πόθο του Α. Σαμαρά να ανέβει στην εξουσία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

“Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας…; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Στην κρίση ο Έλληνας πολιτικός διακρίθηκε κυρίως για την αρνητική του στάση.”

Αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται στον ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Το άρθρο περιγράφει την φανατικά αρνητική στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα εξυγίανσης και τις περικοπές.

Τον κατηγορεί μάλιστα οτι χρησιμοποιεί συχνά τη θέση του σαν αρχηγού της αντιπολίτευσης για να εξωραΐσει την πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του.

“Υπαινίσσεται ότι με αυτόν σαν πρωθυπουργό η διέξοδος από την κρίση θα είναι σχεδόν ανώδυνη. Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ορισμένες προτάσεις που πολλοί οικονομολόγοι τις βρίσκουν αξιόλογες, όμως στην ουσία οι προτάσεις της ΝΔ είτε είναι ασαφείς, είτε είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθούν”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Με έντονα ειρωνική διάθεση καταλήγει: “Ο κ. Σαμαράς σπούδασε οικονομικά στο Κολέγιο Άμχερστ και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πιθανότατα να κληθεί σε λίγο να αποδείξει εάν έμαθε κάτι που να χρησιμεύσει και εκτός του πανεπιστημίου.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστική ρήξη – Κανένα σημείο επικοινωνίας Παπανδρέου – Σαμαρά

Δραματική ομιλία Παπανδρέου: Οχι στο νέο διχασμό – Οχι στους ακραίους – Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας επιχειρηματίες, πολίτες και δικαστές

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός βλέπει εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ

Επιμένει στο “όχι” για τις κλαδικές συμβάσεις η Κατσέλη

Βόμβα από Χρύσα Αράπογλου: ”Ας γίνουν εκλογές να τελειώνουμε”!

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θ. Ρομπόπουλος – Στη θέση του η Β.Τεκτονίδου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε