Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ιστορική έδρα της Ν.Δ. – Παρόντες Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

ΦΩΤΟ NEWSIT
, ΦΩΤΟ NEWSIT

– Ύστερα από τέσσερα χρονια “απουσίας”, η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στην έδρα της
– “Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ το κόμμα έχει γράψει ιστορία”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
– Έξω από το κτίριο της Ρηγίλλης πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αττική
– Στο μπαλκόνι του κτιρίου κυματίζουν τρεις σημαίες: της Νέας Δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής ένωσης και της Ελλαδας.
– Ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από τις έξι το απόγευμα
–  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, εκείνους κυρίως που ακολούθησαν άλλους δρόμους από το 2009 και μετά, θέλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και με αυτόν το στόχο επέστρεψε απόψε στη Ρηγίλλης για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα.

“Ούτε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού δεν θα αναφέρω σήμερα. Σήμερα είναι η δική μας μέρα”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν θελουμε να διχάζονται οι γενιές μας, τους λέμε οτι είμαστε και το νέο και το παλιό. Και επειδή ταυτόχρονα ακούω αν είμαστε προοδευτικοί η όχι, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρόοδος δεν είναι να κάνουμε συνεχώς πειράματα που καταλήγουν σε φέσια σε 90 δις. Η ιστορία μας ειναι πλούσια πάνω σε μεγάλο πολιτισμό”, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Μπορούμε να συνυπάρξουμε και με στέρεες βάσεις να προχωρήσουμε προς το μέλλον. Να τονίσω πως όλα τα προοδευτικά βήματα στην ιστορία έγιναν απο το κόμμα μας. Γι’ αυτό βροντοφωνάζω πως η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει όλες τις προοδευτικές κινήσεις. Εμείς χαράξαμε αυτή την πορεία και ταυτόχρονα είμαστε δύναμη συνέπειας και ευθύνης. Δεν θελουμε σημαίες ευξαιριας έχουμε την ελληνική σημαία και γι αυτο αγωνιζόμαστε… Ακολουθούμε τον δρόμο της μετριοπάθειας της σύνεσης και της συνεργασίας. Είμαστε ένα κεντροδεξιό σύγχρονο ελληνικό κόμμα που εχει στο κέντρο του τον άνθρωπο”, πρόσθεσε.

“Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η θέση μας ειναι ξεκάθαρη. Δεν ειναι δυνατόν να έχουμε συνεχώς εκλογές. Μεσα σε έξι χρονια αλλάξαμε επτά πρωθυπουργούς. Ευτυχώς που η κυβέρνηση Σαμάρα κράτησε δυο χρόνια. Ειναι δυνατόν μια χώρα να κρατήσει ετσι; Ζητάμε έντοκη για να μπορέσει ο τόπος βα εχει σταθερή πορεία προς τα εμπρός”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης.

“Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Τους ζητάμε να σκεφτούν και μετα να πάνε στην κάλπη. Άμα τα κάνουν ολα αυτά ειμαι σίγουρος πως θα μας ψηφίσουν. Να μην πει κανείς σε τιμωρητική ψήφο”, ανέφερε.



Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Ρηγίλλης είχε αποκλειστεί. Και σήμερα, λίγες ώρες πριν από τη συγκέντρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θύμιζε… εργοτάξιο.


ΔΕΙΤΕ LIVE



Ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης 18 στήθηκε εξέδρα και μικροφωνική εγκατάσταση.



Παρόντες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.



«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975. Στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18» έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ανεβάζοντας φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή από τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος.


Μία δική του φωτογραφία με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του κτιρίου της Ρηγίλλης ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το εξής σχόλιο: «Στις 19:30, θα είμαστε όλοι στη Ρηγίλλης. Αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας!».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε