Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκτός από αρχηγό ψάχνουν και για… έδρα!

Το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους στο κίνημα. Όμως φαίνεται πως οι βουλευτές προβληματίζονται και για το που θα κατέβουν υποψήφιοι. Ειδικά μετά το άσχημο κλίμα που επικρατεί σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Εκτός από το θέμα ηγεσίας που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ, ένα ερώτημα που συζητείται χωρίς να έχει απάντηση μέχρι στιγμής είναι αν  ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν θα είναι ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με τα όσα έχει πει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος  βουλευτής και σε ποια περιφέρεια;    

Στην Α΄Αθηνών αναμένεται να κατέβουν η Φώφη Γεννηματά και ο Παύλος Γερουλάνος. Να σημειωθεί ότι με βάση τα γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει το πολύ 3 έδρες από 8(!) και σύμφωνα με τις μυστικές μετρήσεις που διεξάγουν οι υποψήφιοι στις δύο πρώτες θέσεις εναλλάσσονται δύο κυρίες, δηλαδή η κ. Γεννηματά και η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Παύλο Γερουλάνο, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Χρήστο Παπουτσή να παλεύουν για την τρίτη θέση. Πληροφορίες φέρουν τον κ. Σκανδαλίδη παρασκηνιακά να μεθοδεύει  τον εξοστρακισμό της κ. Γεννηματά από την Α’ Αθηνών για ευνόητους λόγους. Πάντως γα τη πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς λέγεται ότι δεν έχει πρόβλημα να εκλεγεί οπουδήποτε, ενώ αίσθηση προκαλεί η ηχηρή σιωπή της για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και για την πορεία της χώρας.

Στο «σφαγείο» της Β΄Αθηνών θα μεταπηδήσει σύμφωνα με όλες τς ενδείξεις από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιάννης Ραγκούσης. Να σημειωθεί ότι εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει λιγότερο από τους μισούς σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2009, δηλαδή 8-9…!

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας άγνωστο παραμένει αν θα είναι και πάλι υποψήφιοι και σε ποια περιφέρεια ο Ηλίας Μόσιαλος, η  Έλενα Παναρίτη και η Μάγια Τσόκλη.    
Ο πρωην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι πολύ πιθανό να μην είναι υποψήφιος σε καμία περιφέρεια, με τις πιθανότητες να είναι ελάχιστες ακόμη και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πληροφορίες τον φέρουν πάντως να μην έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Έχουν αποχωρήσει ή διαγραφεί από την Κ.Ο. και συνεπώς είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου στα ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ, οι: Γιώργος Φλωρίδης, Μιλένα Αποστολάκη, Έκτορας Νασιώκας, Βασίλης Οικονόμου, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Γιώργος Λιάνης, Γιάννης Δημαράς, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Σοφία Σακοράφα

Επίσης είναι πιθανό να μην ξανά υποψήφιοι βουλευτές για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους, οι:  Θόδωρος Πάγκαλος, Σήφης Βαλυράκης, Απόστολος Κακλαμάνης και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Με βάση την σειρά εκλογής στις εκλογές του 2009 και σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες συγκλίνουν στο ότι το ΠΑΣΟΚ εφόσον επιβεβαιωθεί ένα ποσοστό περίπου το 20% θα εκλέξει 50 βουλευτές περίπου τότε δεν αποκλείεται εκτός Κοινοβουλίου να βρεθούν στελέχη όπως οι: Νασος Αλευράς, Θανασής Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου, Πέμη Ζούνη, Βάσω Παπανδρέου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άννα Νταλάρα, Κώστας Γείτονας, Μιλτάδης Παπαϊωαννου, Γιάννης Βούρος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Λάμπρος Μίχος, Ντίνος Βρεττός, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Έυα Καϊλή, Σπύρος Βούγιας  κ.α.   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε