Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Email – φωτιά προς τον Αντώνη Σαμαρά από εμπλεκόμενο στην υπόθεση Siemens – ΝΔ: Ο Σαμαράς δεν ανταποκρίθηκε

Email – φωτιά προς τον Αντώνη Σαμαρά από εμπλεκόμενο στην υπόθεση Siemens – ΝΔ: Ο Σαμαράς δεν ανταποκρίθηκε

– Μεσολάβηση Σαμαρά στον Χριστοφοράκο ζητεί ο γαμπρός του
– Να κληθεί στην εξεταστική και ο Α. Σαμαράς ζητεί το ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά η ΝΔ
– Τα έσπασαν στην εξεταστική! Οι φωνές ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής
– Τι κατέθεσε ο επιχειρηματίας Κάτσικας 
– Δεν υπάρχουν λίστες με δημοσιογράφους μέχρι στιγμής λέει η Εξεταστική

Να κληθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αλλά και να επανακληθεί και ο γαμπρός του Ευάγγελος Σέκερης, ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δόθηκε μάλιστα στην δημοσιότητα μέσω των αρχείων που εστάλησαν στην επιτροπή από τη Siemens ηλεκτρονικό μήνυμα του κυρίου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Το email έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2005 και ώρα 20:35 και εστάλη σε προσωπικό λογαριασμό με την επωνυμία samaras@europarl.eu.int

Στο email αναφέρεται σε επαγγελματική εκκρεμότητα του Ευάγγελου Σέκερη με τη Siemens και ζητείται η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Αφού εξηγεί περι τίνος πρόκειται, ο Σέκερης, καταλήγει: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (εννοεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει».

Το επίμαχο email

Τι απαντά η ΝΔ

«Μετά τους “επιπλοποιούς” ήρθε η σειρά των “μπατζανάκηδων”», δήλωσε ο κ. Τάσος Νεράτζης, εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens.
 Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e-mail. 
  “Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Τίποτε, λοιπόν, καινούργιο δεν προσθέτει το e- mail σε όσα είναι ήδη γνωστά”, τόνισε και πρόσθεσε πως “απλώς δείχνει ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες”.

  Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ρηγίλλης λένε πως σε χρόνους ανύποπτους και μετά από σχετική παράκληση ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε σωστό να ζητήσει τηλεφωνικώς από τον κ. Χριστοφοράκο, το Δεκέμβριο του 2006 (5 μήνες μετά το e- mail) να δείξει ενδιαφέρον για εξ αγχιστείας συγγενικό του πρόσωπο, που εργάζεται στη Siemens από το 1985.
 
Η προσπάθεια του κ.Σαμαρά απέτυχε πλήρως, λένε στη Ρηγίλλης και επισημαίνουν ότι καθένας καταλαβαίνει πως αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την οποιαδήποτε σχέση είτε με τον κ. Χριστοφοράκο είτε με την εταιρεία αυτή, ούτε το τηλέφωνο του κ. Χριστοφοράκου θα του έστελνε στο e-mail ο συγγενής του προκειμένου να του τηλεφωνήσει, ούτε ο κ. Σέκερης θα είχε ποτέ περιέλθει στην κατάσταση που ο ίδιος έκρινε ως απαράδεκτη ώστε να χρειαστεί τη βοήθεια του κ. Σαμαρά. 

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν

Νωρίτερα, μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στην εξεταστική στον απόηχο των επιπλοποιών και των αποκαλύψεων για το άλλο επίμαχο email.
Η ένταση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ ήταν τέτοια που ο κ. Βαλυράκης άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.

Οι φωνές ακουγόταν μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής και κομμάτια από σπασμένα φλιτζάνια βρέθηκαν παντού.

Η Ν.Δ. επιμένει στην παραίτηση Βαλυράκη και τον κατηγορεί ότι υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σπασμωδικές κινήσεις.

 
Αυτοδιαψεύστηκε στην Εξεταστική ο Κάτσικας!

Μετά την ένταση και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα άρχισε η κατάθεση του Μάριου Κάτσικα όχι μόνο για το επίμαχο email, αλλά και για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι εδώ και έναν χρόνο, Ελβετός εισαγγελέας έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του στη Γενεύη, με ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Σε αυτόν εντοπίστηκε έμβασμα 200.000 ευρώ από την Placid Blue – εταιρεία Χριστοφοράκου –  που μοίραζε το πολιτικό χρήμα της Siemens.

 

Ο Κάτσικας φέρεται να καταθέτει ότι…:

«Είχα σκοπό να αγοράσω ένα στην Αγία Μαρίνα από τον  Μανώλη Παπαδογιαννάκη (γένος Μίσκο), όμως αυτό δεν έγινε κι αυτός μου επέστρεψε τα χρήματα στο λογαριασμό της Ελβετίας. Όταν το 2008 μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός τον ρώτησα και μου είπε πως μου τα επέστρεψε μέσω της Plasid Blue. Δεν τον ρώτησα πως και τι, αλλά του ζήτησα με συμβολαιογραφική πράξη να μου πει πως αυτός μου χρώσταγε τα λεφτά» 

 

Τον Δεκέμβριο του 2009 (δηλαδή την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο SIEMENS) ο Κάτσικας με τον Παπαδογιαννάκη κάνουν το ιδιωτικό συμφωνητικό για να επιστρέψει τα χρήματα ο Παπαδογιαννάκης στον Κάτσικα.

Επειδή όμως, είπε, ο Παπαδογιαννάκης, δεν ήθελε μπλεξίματα με τράπεζες, ζητάει από το γείτονα του στο Σούνιο, δηλαδή τον Καλδή να στείλει τα λεφτά στον Κάτσικα. Ο Καλδής το κάνει μέσω της εταιρείας Placid Blue.
 

Επίσης κατέθεσε πως δεν έχει φίλους τον Κόκκαλη και τον Βαρδινογιάννη ενώ αποκάλυψε πως δεν έχει κληθεί ποτέ από τη Δικαιοσύνη.
 

Για την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία είπε ότι προσπάθησε να τον ξεμπλοκάρει και όταν δεν έγινε αυτό, δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί έχει πολλά λεφτά…

 

Είπε επίσης οτι δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι έχει φιλικές και όχι επιχειρηματικές σχέσεις με τον Κόκκαλη και το Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κάτσικας δήλωσε πως δεν γνωρίζει την εταιρεία Placid Blue και επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τη Siemens κι ότι δεν γνωρίζει ούτε τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε τον κ. Καλδή, ούτε τους προμηθευτές της εταιρείας.

Έγγραφο της δικογραφίας είναι το e-mail

 Αυτό τόνισαν οι δύο εφέτες ανακριτές, Μαρία Νικολακέα και Γ. Φιοράκης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, που τους κάλεσε ζητώντας ενημέρωση για το θέμα.

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας 

Μια εξεταστική επιτροπή ψάχνει να βρεί πως δίνονταν οι μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε πολιτικούς. 

‘Ενα email οδηγεί στα ίχνη στελέχους της προηγούμενης κυβέρνησης. Μιλάει για έναν cabinet man που μεταφράζεται ως άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου, όμως αργά ή γρήγορα η υπόθεση αποδεικνύεται οτι είναι φιάσκο, αφού ο cabinet man τελικά είναι ένας μαραγκός!
Στον μαραγκό αυτό ο επιχειρηματίας που κατονομάζεται στο email έχει παραγγείλει ντουλάπια για την κουζίνα του για το σπίτι του στις ΗΠΑ.

Κι ενώ όλοι νομίζουν οτι οδεύουμε προς το τέλος της ταινίας, γίνεται η ανατροπή!

Ο κ. Μάριος Κάτσικας, ο επιχειρηματίας που είχε ανάγκη τα ντουλάπια, τελικά δεν τα είπε όλα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Μάλιστα δήλωνε έκπληκτος πως το όνομά του ενεπλάκη σ’ αυτή την υπόθεση. 

Ο κ. Κάτσικας σήμερα στην εξεταστική ΦΩΤΟ EUROKINISSI

‘Ομως, το παλιό αφεντικό της Faran, μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού (ερασιτέχνη και του πόλο) και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, ξέχασε να πει οτι ένας λογαριασμός του έχει “παγώσει” αφού βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

‘Ολα αυτά προκύπτουν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία από την αποκάλυψη ενός λογαριασμού του στην Union Bancaire Privee της Γενεύης.

Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη  εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό. 

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας. 

Τότε λοιπόν ο  4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.

‘Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό το ένας εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι

Εν τω μεταξύ, με έγγραφό της προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ η Εξεταστική αναφέρει πως δεν έχει περιέλθει μέχρι στιγμής στη δικογραφία κατάλογος με ονόματα δημοσιογράφων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Φιάσκο με το email που εμπλέκει γαλάζιο υπουργό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε