Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επενδύσεις 1,134 δισ. από το σχέδιο Γιούνκερ

Επενδύσεις 1,134 δισ. από το σχέδιο Γιούνκερ

Δυο δισ. ευρώ αναμένεται να έχει απορροφήσει η Ελλάδα από το πακέτο επενδύσεων «Γιούνκερ» η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016. Το είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Οικονομίας είχε ανακοινώσει πως η Ελλάδα πάει… καλά στον τομέα αυτό!

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας “την πρώτη θέση μαζί με το Βέλγιο και αμέσως μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. (Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία), κατέχει η Ελλάδα σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων για επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ”.

Ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 533 εκατ. ευρώ σε πέντε έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη.

H Ελλάδα αναδεικνύεται 5η χώρα σε απορρόφηση πόρων από το πακέτο Γιούνκερ μετά από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, είπε ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνοντας πως «περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα έχουμε απορροφήσει μέχρι το τέλος του 2016, ενώ οι χρηματοδοτικοί πόροι για τις ΜμΕ θα περάσουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, στη διασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος Κρήτης – Πελοποννήσου και στην επέκταση του φυσικού αερίου σε 16 πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης που και αυτά θα απορροφήσουν πόρους από το πακέτο Γιούνκερ. Παράλληλα επεσήμανε πως και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει αυξήσει τους ρυθμούς των χρηματοδοτήσεών της και δείχνει εμπιστοσύνη στην οικονομία μας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε