Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιμένει ο Κατρούγκαλος πως δεν ζητούν οι δανειστές μείωση συντάξεων – Βλέπει και διάλογο με την κοινωνία

Επιμένει ο Κατρούγκαλος πως δεν ζητούν οι δανειστές μείωση συντάξεων – Βλέπει και διάλογο με την κοινωνία

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τον Έλληνα υπουργό να κάνει λόγο για μία ιδιαίτερα αναλυτική και σκληρή διαπραγμάτευση.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό πριν τη συνάντηση σήμερα το πρωί οι θεσμοί έστειλαν στον κ. Κατρούγκαλο τη λίστα με τα θέματα συζήτησης, έτσι ώστε η ελληνική πλευρά να προσέρχεται στο διάλογο προετοιμασμένη. Όπως είπε, η συζήτηση έγινε αναλυτικά για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά και έγινε συνεννόηση την επόμενη εβδομάδα να συνεχιστεί η κουβέντα με τα τεχνικά κλιμάκια πλέον.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη από τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι πως ενημέρωσε το κουαρτέτο πως βρίσκεται σε έναν παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και πως στο αρχικό σχέδιο που τους έχουν στείλει μπορεί να υπάρχουν αλλαγές. Ωστόσο, η έκπληξη έγκειται στο γεγονός πως ουδείς από ίσους θίγονται από το ασφαλιστικό δεν βρίσκεται σε διάλογο με την κυβέρνηση, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί φορείς και οι αγρότες ζητούν για να συζητήσουν την απόσυρση του ελληνικού σχεδίου.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος φαίνεται πως ακόμα επιμένει πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα περικοπών συντάξεων, σημειώνοντας πως στη σημερινή συνάντηση προσπάθησαν να βγάλουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μικρά πράγματα, έτσι ώστε όταν λυθούν και τα μεγάλα να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στα μεγάλα πάντως θέματα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, που παραμένουν ανοιχτά είναι η εθνική σύνταξη και εάν σε αυτή θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει προς από εκείνον ουδείς προς το παρόν δεν του έχει ζητήσει νέα μέτρα στις συναντήσεις που έχει με τους θεσμούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε