Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια: “Σκοτωμός” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!

Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια: “Σκοτωμός” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!

Έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα προκάλεσε η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια το μεσημέρι της Δευτέρας (15.05.2017).

Η ΝΔ κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ότι διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει το Μνημόνιο. «Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ναζιστική συμμορία, τονίζοντας πως τα περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες.

“Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπο της και μέσα στο κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού. Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες.  Οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες”.

“Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία «διευκολύνει» τον ΣΥΡΙΖΑ”.  Αυτό σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση του στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την επίθεση Κασιδιάρη, και σχολιάζει: “Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος”.

«Καταφανώς απαράδεκτη και τραμπούκικη η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησαν σήμερα σε επεισόδιο-εικόνα ντροπής στη Βουλή. Η Δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχθεί τραμπουκισμούς και φασιστικές συμπεριφορές, είτε μέσα στο Κοινοβούλιο, είτε έξω από αυτό» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε