Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια: Ζητούν την αυστηρότερη ποινή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μην συμμετέχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις Επιτροπές Διεθνών Σχέσεων που μετέχει η χώρα μας.

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν ομόφωνη από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και ελήφθη στο πλαίσιο της επιστολής του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που απέστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την επανασυγκρότηση των σχετικών Επιτροπών.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας επίσης γνωμοδότησε ομόφωνα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να εφαρμόσει όλη την δυνατή αυστηρότητα σε ποινές που προβλέπει ο ΚτΒ σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το πρωτοφανές κοινοβουλευτικό επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια στη συνεδρίαση της Ολομέλειας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν παραβρέθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας απλά απέστειλε ένα υπόμνημα με τις θέσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Επιτροπή, θα υπάρξει εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να υπάρξει αλλαγή στον ΚτΒ που σε περιπτώσεις βιοπραγίας να υπάρχουν ακόμα αυστηρότερες ποινές και ενέργειες.

Ουσιαστικά η ποινή που μπορεί να προβλεφθεί για τον Ηλία Κασιδιάρη είναι η επικύρωση της αποκοπής του ½ της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παραπομπή του Ηλία Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ληφθεί ομόφωνα από όλα του συνταγματικού τόξου στην Ολομέλεια, παράλληλα με την απόφαση για τον άμεσο αποκλεισμό όλης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις καθώς αντί να αποδοκιμάσουν και να τον απομονώσουν τον βουλευτή τους για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του, τον υποστήριξαν και διεύρυναν το επεισόδιο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας απασχολήθηκε και με την υπόθεση του βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, για την οποία έχει σχηματιστεί και ΕΔΕ από την Φρουρά της Βουλής και αφορούσε τη διανομή φυλλαδίων και μπρελόκ της ΧΑ, εντός του περιστυλίου της Βουλής, σε μαθητές της εκλογικής του περιφερείας που επισκεπτόντουσαν το κοινοβούλιο μετέχοντας στο σχετικό εκπαιδυτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επιβάλλει και στην περίπτωση αυτή την αυστηρότερη προβλεπόμενη ποινή στον βουλευτή που προβλέπει ο ΚτΒ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Χ.Α υποστήριξε πως «δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται η διανομή εντύπων στην Βουλή…» με αρκετούς βουλευτές να του επισημαίνουν ότι «δεν χρειάζεται η γνώση κανενός νόμου πως σε ανήλικους απαγορεύεται η διανομή οποιουδήποτε εντύπου από τρίτον χωρίς την έγκριση των γονέων και των εκπαιδευτικών τους».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούσαν τον βουλευτή Στάθη Παναγούλη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο αποφάσισε, όπως οι ίδιοι ζήτησαν, να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να μπορέσουν οι υποθέσεις τους να δικαστούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε