Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Έτοιμα τα νέα μέτρα -Συμφωνία χωρίς Σύνοδο Κορυφής ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με δεδομένο ότι τα επιπλέον μέτρα των 3,6 δισ. έχουν συζητηθεί, έχουν παρουσιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση, αν και δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές, όλα δείχνουν ότι το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία για το πως και πότε θα επιβληθούν.

Το Μαξίμου σήκωσε τους τόνους, αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει τη μάχη για τη διεξαγωγή του Eurogroup που θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία. Την ίδια ώρα κρίσημη θεωρείται η σημερινή, νέα επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρας με τον Ντ. Τουσκ για τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής.
“ Ο Ντ. Τουσκ έχει ζητήσει από τον Α. Τσίπρα να περιμένει 24 ώρες πριν υποβάλλει το αίτημα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενεργήσει ο ίδιος προς την κατεύθυνση σύγκλησης του Eurogroup” ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα, ωστόσο αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα ανακοίνωση απ’ την πλευρά του προέδρου του Eurogroup μια ανακοίνωση για τη σύγκλιση του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης .
“ Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εργαστούμε μαζί με τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση” είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βάζοντας πάγο σε μια άμεση σύγκληση του Eurogroup και την ίδια ώρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών άδειασε την ελληνική κυβέρνηση δικαιώνοντας το ΔΝΤ και δήλωσε: “Δεν απαιτούμε προφανώς η Ελλάδα να αλλάξει το Σύνταγμα. Ζητούμε να βρεθεί μια οδός σύμφωνη με το νομικό της σύστημα που θα επιτρέπει να προσδοθεί περισσότερη αξιοπιστία στις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης”.
Κάπως έτσι οι ευρωπαϊκή πλευρά, παρά τις δηλώσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ μοιάζει να επιθυμεί να κλείσει στο eurogorup και το ζήτημα των προληπτικών μέτρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε