Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευ. Βενιζέλος: Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα των στιγμών

Ευ. Βενιζέλος: Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα των στιγμών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του μετά την συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα, επισήμανε κατ’ αρχήν ότι διαπιστώθηκε μια σύμπτωση «επί της αρχής» μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. για οικουμενική κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας και στόχους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την οριστική υπέρβαση του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι «η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο σχήμα αυτό είναι προϋπόθεση που απορρέει από την δίκαιη και αναλογική κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

«Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος είπα στον κ. Τσίπρα, συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη για την μετατροπή των λόγων σε έργα. Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών, άλλωστε αν επαναληφθούν οι εκλογές τι θα αλλάξει από την άποψη αυτή; Τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «η ώρα της αλήθειας έφθασε για όλους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι στόχοι της οικουμενικής κυβέρνησης, για την οποία υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜ.AΡ, είναι τώρα εφικτοί «γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, γιατί πήραμε την νέα δανειακή σύμβαση, 240 δισεκατομμύρια συνολικά, γιατί η Ευρώπη έχει αναλάβει κινδύνους, γιατί υπάρχει προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά».

«Θα ενημερώσω αύριο το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ελπίζω στην φάση των διαβουλεύσεων υπό την προεδρία του κ. Παπούλια, όλοι να σκεφθούν πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση δεν έχει τελειώσει, λένε πηγές της Ιπποκράτους

Εν τω μεταξύ κύκλοι της Ιπποκράτους, ανέφεραν ότι αυτά που ζητά ο κ. Τσίπρας, μεταξύ των οποίων είναι τα ζητήματα της μετενέργειας και εν γένει εργατικά ζητήματα, μπήκαν στο Μνημόνιο, καθώς εγχώριοι κύκλοι πίεζαν να περιληφθούν στις διατάξεις του τέτοιες ρυθμίσεις, με τις πιέσεις αυτές να συνδυάζονται με ένα συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας, αλλά και με μια συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι για να διαπραγματευθεί η χώρα, τέτοια και άλλα ζητήματα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επισήμαιναν ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να ζητά ο κ. Τσίπρας δεσμεύσεις από το ΠΑΣΟΚ, όταν στελέχη του Κινήματος από υπεύθυνες θέσεις έδωσαν νυχθημερόν μάχες μαζί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τόνιζαν ότι δεν δέχονται να λέει αυτά τα πράγματα ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Επιπλέον οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι το ζήτημα δεν είναι να συζητάμε στην Ελλάδα ποιος είναι «πιο αριστερός» ή «πιο φιλεργατικός», γιατί οι διαπραγματεύσεις και οι ουσιαστικές συζητήσεις διεξάγονται «έξω» με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά άλλα θεσμικά ζητήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας, όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «και εμείς είμαστε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού συστήματος», τονίζοντας, ωστόσο από την άλλη ότι «δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για οικονομικό “κενό”».

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι η συζήτηση δεν έχει τελειώσει, γιατί πρέπει να σεβαστούμε άπαντες την προσπάθεια που θα διεξαχθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΧΙ από Τσίπρα στην Οικουμενική – Οδηγούν την χώρα πάλι στις κάλπες! – Πλήρες αδιέξοδο από ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων

Βενιζέλος:”Τα διαλύω όλα! Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει – Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι 30 χρονών”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε