Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γεροβασίλη : «Υπάρχει δυσαρμονία στις σχέσεις κυβέρνησης – Κωνσταντοπούλου – Δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία

Γεροβασίλη : «Υπάρχει δυσαρμονία στις σχέσεις κυβέρνησης – Κωνσταντοπούλου – Δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία

– Αναπόφευκτες κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη οι εκλογές αν πέσουν κάτω από τους 120 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψηφίσουν την συμφωνία
– «Είναι σαφές ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη», είπε για την Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Παραδέχθηκε ότι η συμφωνία έχει υφεσιακά μέτρα
– «Θα είναι μεγάλη πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά όχι για την ελληνική κοινωνία»

Το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Προανήγγειλε επίσης εκλογές αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψηφίσουν είναι λιγότεροι των 120.

Για τα όσα είπε περί τρικλοποδιών χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν τα απαήθυνε ο κ. Τσίπρας στο εσωτερικό αλλά στο εξωτερικό.

Όταν ρωτήθηκε για την στάση της κας Κωνσταντοπούλου χθες στην Βουλή η κα Γεροβασίλη είπε:

«Οι σαφείς τοποθετήσεις δεν επιδέχονται ερμηνειών. Είναι σαφές ότι έχει (σ.σ. η κα Κωνσταντοπούλου) μια διαφορετική αντίληψη. Δημιουργείται μια δυσαρμονία στην σχέση της κυβέρνησης με την λειτουργία του κοινοβουλίου. Είναι ορατή σε όλους η δυσαρμονία στις σχέσεις κυβέρνησης κοινοβουλίου. Η κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να ακολουθήσει τον κανονισμό της βουλής και αυτό το κάνει με τον δικό της τρόπο. Εκτιμά ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι πως εκτιμά κανείς το επείγον. Η κα Κωνσταντοπούλου έχει τον δικό της τρόπο ο οποίος κρίνεται», είπε επίσης.

Και συνέχισε: «Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία που είναι σκληρή και δύσκολη και όχι χειρότερη όλων. Το κοινοβούλιο μπαίνει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Σόιμπλε δεν είναι υποβοηθητικός απέναντι στην συμφωνία και όλοι έχουμε την αγωνία μας».

Για το αν φοβάται τρικλοποδιά ειπε ότι μέχρι την θετική έκβαση του Eurogroup είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε αναμονή και να κάνουμε όλα όσα χρειάζεται για να πετύχουμε την έγκριση του Eurogroup».

Για το τι θα γίνει απόψε στην ψηφοφορία η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε:

«Το έχει πει η ίδια η κα Κωνσταντοπούλου ότι θα καταψηφίσει. Θα γίνει ότι και την προηγούμενη φορά. Αυτή την στιγμή ξέρουμε ότι κυβερνητικοί βουλευτές δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία. Μετά την συμφωνία θα έχουμε όλο τον χρόνο και όπως πρέπει όλα θα αντιμετωπισθούν. Όλα θα τα λύσει το συνέδριο. Χρειαζόμαστε ισχυρή πλειοψηφία για να εφαρμόσουμε την πολιτική μας το επόμενο διάστημα. Η συμφωνία είναι ένα βήμα για να αποκατασταθεί μια σταθερότητα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Η κα Γεροβασίλη μίλησε ανοικτά για εκλογές λέγοντας: «Δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία», εννοώντας ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπερψηφίσουν πέσουν κάτω από τους 120.
Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμα ότι δεν αποκλείεται να έχουμε απόψε και παραιτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την συμφωνία παραδέχθηκε ότι έχει υφεσιακά μέτρα.
«Από την στιγμή που επιλέξαμε την ευρωπαϊκή πορεία προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει καλή συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε