Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιάννος Παπαντωνίου: Η προανακριτική επιτροπή περιέκοψε το “μισό” κατηγορητήριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περικοπή του «μισού» κατηγορητηρίου της πρότασης σύστασης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το Γιάννο Παπαντωνίου, που διερευνά τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίσθηκε την περίοδο 2001-2004 κατά την πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε γνωστό πως συμφώνησαν πως τα πιθανά αδικήματα απιστίας του δημοσίου έχουν παραγραφεί για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Έτσι αυτό που μένει για να επικεντρωθεί η επιτροπή της Βουλής είναι το υπόλοιπο «μισό» του «κατηγορητηρίου» που αφορά την διερέυνηση τυχόν μαύρο χρήμα που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης ανέφεραν ότι υπήρξε «ομόφωνη συμφωνία» ότι τα πιθανά αδικήματα της απιστίας η επιτροπή δεν μπορεί να εξετάσει καθώς αυτά έχουν παραγραφή από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, αυτό του ελέγχου περί μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού, υπήρξε – σύμφωνα με πληροφορίες- έντονος προβληματισμός χθες στην Επιτροπή. ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ υποστήριξαν, όπως είχαν κάνει και στην πρόσφατη συζήτηση στην Ολομέλεια- πως αυτά τα αδικήματα είναι διαρκές, δεν παραγράφονται και η διερεύνηση τους από την τακτική Δικαιοσύνη δεν προσκρούει σε υπουργική ασυλία. Και επομένως η δικογραφίες θα πρέπει να γυρίσουν στους εισαγγελείς και τους φυσικούς δικαστές του πρώην υπουργού που ήδη διερευνούν αυτή την πτυχή.
Το θέμα αυτό αποφασίσθηκε να απασχολήσει την Επιτροπή κατά την αυριανή της συνεδρίαση και να τεθεί σε ψηφοφορία.
Σε κάθε περίπτωση η προκαταρκτική επιτροπή αποφάσισε να περικόψει το μισό από το αρχικό της έργο…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε