Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιατί δεν πείθει ο Τζιτζικώστας

Γιατί δεν πείθει ο Τζιτζικώστας

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσκοπήσεις γίνονται αλλά δεν είναι φανερές και χρησιμοποιούνται μόνο ως εργαλείο από τα επιτελεία των υποψηφίων για να δουν την δυναμική τους στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος στην αρχή της κούρσας φάνταζε ακόμα και ως φαβορί, έχει χάσει πολύ έδαφος και αυτό γιατί δεν κατάφερε να πείσει ειδικά για το πως θα μπορεί να λειτουργεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έναν εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό.

Αντίθετα έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στην κομματική βάση και το κυρίαρχο ερώτημα είναι πως θα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με τον αρχηγό απόντα. Το επιχείρημα με τους δυο αντιπροέδρους, έναν για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας κι έναν για τις κοινοβουλευτικές μάχες δεν πείθει. Γιατί παροτι η Νέα Δημοκρατία είχε και στο παρελθόν 2 αντιπροέδρους, ταυτόχρονα είχε και Πρόεδρο με παρουσία στην Βουλή!

Κάποιοι μάλιστα βλέπουν τον κ.Τζιτζικώστα να έχει μια συνεχή αμυντική στάση και τονίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα το γεγονός ότι επιμένει να επαναλαμβάνει ότι αν γίνει κυβέρνηση επι αρχηγίας του η Νέα Δημοκρατία, δεν θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που δεν θα έχει τη βουλευτική ιδιότητα.

Και όλα αυτά την στιγμή που οι συνυποψήφιοί του έχουν αρνηθεί κάθε πρόταση που έχει κάνει τόσο για τις θέσεις των αντιπροέδρων όσο και για την δημιουργία επιτροπής σοφών… Ο κ Τζιτζικώστας όπως και οι συνυποψήφιοί του έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις για το τι θα πράξει ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αυτό που του προσάπτουν τόσο οι αντίπαλοί του όσο και εκείνοι που βλέπουν με ενδιαφέρον τα κομματικά της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι έχει μιλήσει πολύ και έχει πει πολύ λίγα….

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε