Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ραχήλ Μακρή καταψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης – 4 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ λένε ίσως στην ψηφοφορία – Η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας

Η Ραχήλ Μακρή καταψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης – 4 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ λένε ίσως στην ψηφοφορία – Η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας

– Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή με φωνή που έτρεμε είπε οχι στην πρόταση της κυβέρνησης
– Κρατούσε χαρτιά στα χέρια της τα οποία έτρεμαν και είπε να πάει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
– Ο Βαρουφάκης θα απουσιάζει από την ψηφοφορία αλλά δηλώνει πως στηρίζει την πρόταση του Ε. Τσακαλώτου
– Πληροφορίες πως 4 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνουν επιφυλαχτικοί στην πρόταση της κυβέρνησης
– Τρεις βουλευτές από την Αριστερή Πλατφόρμα ζητούν επιστροφή της χώρας στη δραχμή
– Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως στην ψηφοφορία θα δουν όλοι τι ακριβώς θα κάνει με την πρόταση

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή ξεκαθάρισε με τα χέρια της να τρέμουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσει ΝΑΙ στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές και κατά συνέπεια δεν επιθυμεί να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές.

Η βουλευτής από την Κοζάνη που μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η μοναδική εντολή που έχει η κυβέρνηση είναι η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης

Σε επαναστατικό τόνο και χρησιμοποιώντας εκφράσεις του Κολοκοτρώνη η Ραχήλ Μακρή δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να αυξηθούν οι φόροι. Δήλωσε πως δεν πρόκειται να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα αεροδρόμια ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα λιμάνια και το Ελληνικό κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ πως θέλουν να παρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο των μνημονίων.

Μάλιστα, όπως είπε, η ελληνική πρόταση είναι κατά 80% η πρόταση του Γιούνκερ και ξεκαθάρισε πως θα καταψηφίσει την πρόταση.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση από τους 162 βουλευτές μετράει ήδη μείον έναν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος με tweet ενημέρωσε πως δεν θα μπορέσει να βρίσκεται απόψε στη Βουλή για οικογενειακούς λόγους. Βέβαια με νέο tweet ενημέρωσε πως στηρίζει τις κινήσεις του κ. Τσακαλώτου και με επιστολή του ενημέρωσε και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, η ψήφος του δεν μετράει σε αυτή τη διαδικασία, οπότε πλέον η κυβέρνηση έχει 160 βουλευτές.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ενδεχομένως θα αλλάξει καθώς πληροφορίες της τελευταίας ώρας αναφέρουν πως 4 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκφράζουν αντιρρήσεις για την ελληνική πρόταση, χωρίς να έχουν δηλώσει ανοιχτά εάν θα υπερψηφίσουν ή όχι. Πρόκειται για τους Χαϊκάλη, Μαυραγάνη, Κάτανα και Ξουλίδου.

Την ίδια ώρα, με κείμενό της η Αριστερή Πλατφόρμα που υπογράφουν 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση να επιστρέψει στη δραχμή, χωρίς να μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να πει ποιά θα είναι τελικά η στάση τους στην ψηφοφορία. Αίνιγμα ακόμα αποτελεί  και η στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος δήλωσε πως θα δουν όλοι στην ψηφοφορία ποιά θα είναι η στάση του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε